maandag 10 augustus 2015

27 juli 2015: Sluis

Belfort
Nadat de ergste buien weer waren vertrokken en het weer met de dag beter werd gingen we deze maandag naar Sluis. Het doel was om de stad te bekijken en wat te shoppen.
Nadat de auto was geparkeerd liepen we de stad in en gingen eerst naar het Belfort om Jantje van Sluis een bezoekje te brengen. Deze Jantje heeft Sluis gered van de Spanjaarden. Hij was namelijk tijdens het beleg van Sluis in 1606 de klokkenluider van het Belfort. De Spanjaarden wilden de stad van twee kanten aanvallen als de klok zou slaan, maar omdat Jante de avond ervoor te diep in het glaasje had gekeken had hij zich verslapen en werd er geen klok geluid waardoor de aanval niet doorging. De gelijknamige cache werd helaas niet gevonden omdat het te druk was op het marktplein. Daarna brachten we nog een bezoek aan museum Het Belfort waar veel was te vinden over de geschiedenis van Sluis en haar bekendste inwoner, Johan Hendrik van Dale, de maker van het woordenboek (De Dikke van Dale). Ook beklommen we de toren om te genieten van het uitzicht. We stonden natuurlijk precies om vier uur bij de klokken te kijken waardoor we last kregen van tijdelijke doofheid.
Jantje
Na het bezoek aan het museum gingen we nog even shoppen waarbij we ook gelijk de cache "God ziet u" konden loggen. Deze werd snel gevonden en nadat we de stad goed hadden bekeken gingen we weer naar ons vakantieadres terug. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten