woensdag 5 augustus 2015

24 juli 2015: Middelburg

Stadhuis
Voor deze mooie vakantiedag stond Middelburg op het programma. We hadden weer een combi gepland van shoppen en cachen. Voor dat laatste stond de multi Lange Jan op het programma. Tijdens de route werd een paar keer afgeweken om wat winkeltjes te bekijken. Nadat we de auto vlakbij de start hadden geparkeerd vertrokken we voor deze multi door Middelburg. Het eerste waypoint was even zoeken wat er bedoeld werd, maar al nel hadden we hem door en begon een mooie wandeling langs de gracht. Na verloop van tijd leidde de route de stad in en kwamen we bij het prachtige stadhuis van Middelburg. Dit is gebouwd in de Middeleeuwen in de laat-gotische stijl en helaas in de meidagen van 1940 door brand verwoest maar later weer gerestaureerd. Het was hier erg druk en de terrassen zaten overvol, dus de tradi bij het stadhuis hebben we maar overgeslagen. 
Lange Jan
We doken nu de winkelstraatjes in om even later bij de abdij en de Lange Jan uit te komen, ook deze raakte bij het bombardement zwaar beschadigd. De abdij en bijbehorende kloostertuin werden even bekeken en daarna gingen we weer verder. De route ging nu weer het centrum uit, via het mooie Damplein en de Oostkerk met z'n bijzondere ronde koepel. Nadat we alle waypoints hadden bezocht en alle getallen genoteerd stond er na even rekenen een mooi eindcoordinaat op papier. Het was nog wel een stukje lopen, maar dat was geen straf met dit mooie weer. Na de wandeling was de cache al snel gespot en gelogd. Bedankt voor dit mooie rondje door Middelburg.
1 opmerking:

  1. Hallo Bert, een vriend van mij is nu in MIddelburg maar komt er niet uit, met deze multi. Kan je mij wat laten weten? Een eindpunt ofzo?
    Hij staat bij een manege en volkstuin, dus zit wel in de richting, lijkt het, uit de logjes, maar..
    Dank alvst,

    Steffin

    BeantwoordenVerwijderen