maandag 3 augustus 2015

22 juli 2015: Vlissingen

Scheepvaart op de Westerschelde
Voor deze dag stond een uitstapje met de veerboot naar Vlissingen op het programma, de stad van Michiel de Ruyter. 's Ochtends voor vertrek eerst nog even een snelle oppikker bij de achteruitgang van het vakantiepark gedaan. Het duurde hier alleen even vordat alle honden waren uitgelaten, maar daarna was deze snel gelogd. 
Nu op weg naar de veeraven. Dit was een paar meter lopen vanaf het vakantiepark en na het kopen van de kaartjes konden we al snel de veerboot op. Na een kort vaartochtje konden we in Vlissingen weer van de boot en na een korte wandeling stonden we voor het standbeeld van Michiel de Ruyter. Onderweg nog even de cache bij de Oranjemolen gelogd en het monument voor de geallieerde landingen in 1944 om de Westerschelde vrij te maken om de haven van Antwerpen te kunnen gebruiken. Tijdens het shoppen in Vlissingen werd even afgeweken van de route om Ervgoed te doen op een mooie rustige plek in de drukke stad. Deze puzzel was thuis al opgelost en ook de cache leverde geen problemen op. 
Michiel de Ruyter
Na het shoppen begonnen we aan de multi Vlissingse Geveltjes, een leuke route door de oude binnenstad van Vlissingen en goed te combineren met shoppen. Ook pakten we onderweg nof de cache op plein Vierwinden mee. De waypoints werden vlot gevonden en de vragen waren goed te beantwoorden, al hebben we wel lang lopen zoeken naar de oude fabriek van wp 13. Toen ik deze van een andere hoek benaderde zag ik de juiste oplossing. Onder het genot van een lekker ijsje werd het coordinaat uitgerekend. Op de juiste locatie was het erg druk vanwege de kermis, maar met een snelle graai had ik de cache te pakken. Nadat we deze cache gelogd hadden dronken we nog even lekker wat onder de kerktoren en toen was het weer tijd om de veerboot terug naar Breskens te pakken. 
Oranjemolen


Monument
Haven Vlissingen


Kerktoren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten