dinsdag 26 mei 2015

25 mei 2015: De 1000e cache in Malden

Op deze Tweede Pinksterdag gingen we weer met het hele gezin op stap. Eerst naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. In dit museum is veel te zien over de bezetting en bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Erg interessant om te zien. Na het museum werd er natuurlijk nog wat gegeocached in de omgeving. De 1000e geocache komt in zicht en het zou leuk zijn om deze vandaag binnen te halen. Omdat de bekende trail  "Op de Kermis" van WiGe hier vlakbij ligt gaan we proberen of we bij deze trail de mijlpaal vol kunnen maken. Op Facebook had ik al veel foto's van deze serie voorbij zien komen en ik ilde ze el eens met eigen ogen bekijken. Eerst wordt nog even cache nr. 2 uit de Nijmeegse Heuvelrugserie van Remralcache gezocht. Deze ligt ongeveer 200m van het Bevrijdingsmuseum op de Molenberg in Groesbeek. Het was wel even zoeken in het bos, maar net toen ik het op wilde geven had mijn jongste dochter ineens de cache in handen. Na het loggen en noteren van de bergcode gingen we op weg naar het zweefvliegveld bij Malden. De auto werd bij de Aeroclub geparkeerd en daar werd eerst de cache Zweef-Inn gelogd. Dit was al een mooi uitgevoerde cache. 
Static Show
We liepen hierna verder naar Airport Nijmegen 3 - Static Show. Deze was echt heel mooi uitgevoerd met allemaal miniatuur vliegtuigen. Na het loggen werd deze weer zorgvuldig afgedekt en gingen we verder het bos in. Onderweg kwamen we Geoboefjes uit Ede tegen die hier net hun rondje gelopen hadden. Na even gepraat te hebben gingen we ieder onze eigen weg. Mijn score stond nu op 999, dus de volgende zou de 1000e cache worden. 
De 1000e is binnen
Na een korte wandeling in het bos arriveerden we bij de cache. Deze werd snel gevonden en weer zo'n mooi in elkaar gezette cache. Dit was "Op de Kermis 5". Na een klein feestje om de 1000e found te vieren gingen we verder naar "Op de Kermis 4". Deze zag er nog mooier uit dan nr. 5. Er hebben heel wat uurtjes in de knutselschuur in gezeten voor WiGe. Heel knap om dit zo in elkaar te zetten en te onderhouden met de grote toeloop. Ook voor deze dag stonden er al veel namen in het logboekje. 
Romeinse Wachttoren
Nu verder naar de Romeinse Wachttoren. We passeerden de plek waar ooit een echte Romeinse wachttoren had gestaan en al snel bereikten we de locatie van de cache. Hier was de wachttoren mooi nagebouwd, compleet met wapenrusting van de soldaten. Omdat het al later op de middag was gingen we niet verder het bos in, maar terug naar de rand van het zweefvliegveld voor het korte rondje. De volgende was "Op de Kermis 3" ook al zo'n mooi nagebouwde kermisattractie. Tussendoor werd de verkeerstoren van Airport Nijmegen nog even met een bezoek vereerd en daarna weer verder met de kermisserie. Op de route lagen achtereenvolgens 2 en 1 uit de serie en de Aankondiging Zuil. Ook allemaal juweeltjes van caches die zeker het grote aantal favorites waard zijn. Helaas was de tijd ekort om het bos helemaal door te lopen en ook de bonus van de kermisserie laten we voor een andere keer, maar dit rondje was al erg leuk om te doen. WiGe bedankt hiervoor en heel veel succes met het onderhoud van de serie.Zweefvliegveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten