woensdag 20 mei 2015

16 mei 2015: Giga Gutenberg MainzNa lang wachten was het moment eindelijk aangebroken. Vandaag met KaRoteam (Roelof) en Jayleighs (Daphne) op stap om het Gutenberg Giga event in Mainz onveilig te maken. Om 7.00 uur reden we weg uit Veenendaal. De reis ging prima. Onderweg maakten we op een parkeerplaats bij het Moezeldal. Hier werden de eerste twee caches van vandaag gescoord, Karl & Laura's Fifth en Roemisches Herrenhaus. 
Roemisches Herrenhaus
De eerste lag iets van de parkeerplaats af en was via een wandelpad te bereiken. Deze was van een afstand al duidelijk zichtbaar en Roelof was als eerste bij de cache. Na het loggen weer terug en onder de indrukwekkende Moselbrucke door naar de andere kant van de autobahn voor de tweede cache. Deze lag bij de opgraving van een Romeinse villa. Dankzij de spoilerfoto was ook deze snel terecht en konden we verder rijden naar Mainz. Onderweg hadden we al een paar keer contact gehad met Team Gewei die al op het event aanwezig was. 
Na in totaal een kleine 3,5 uur autorijden parkeerden we de auto bij IBM en was het nog een kleine 2 km lopen naar het event. Onderweg pikten we nog een paar caches mee die redelijk op de route lagen. De eerste was Festung Mainz. Hier wezen een paar Duitse cachers ons al de weg. Ze hadden hem net gelogd. Daarna weer een stukje verder lopen en de volgende cache lag al op ons te wachten, Open Ohr. Deze lag in een klein parkje en was toch wel even zoeken, maar uiteindelijk vond Roelof hem. Hierna gingen we weer verder en kwamen bij de Windmuhlenberg. Deze lag bovenin een speeltoestel en vereiste wat klimwerk. Een aantal Tjechische cachers was ons al voor en klom naar boven. Daphne en ik gingen er achteraan terwijl Roelof tot bewaker van onze tassen werd gebombardeerd. Na even klimmen zaten we bovenin de windmolen en kregen het logboekje aangereikt van de Tjechen. Na het loggen weer terugstoppen en weer terug naar beneden klauteren. 
Citadel Mainz
We waren inmiddels gearriveerd bij de Citadel van Mainz. Deze werd in 1660 gebouwd voor de verdediging van Mainz. Verschillende keren wisselde de stad van bezetter en werd de Citadel vernietigd. Bij de Citadel waren een paar speciale Labcaches waar een codewoord moest worden opgezocht. De eerste was bij de Drususstein. Dit was het grafmonument voor Nero Claudus Drusus die sneuvelde tijdens een veldtocht en in Mainz (toen Moguntiacum) werd begraven. De steen werd gebruikt voor verschillende Romeinse rituelen en was oorspronkelijk met marmer bekleed. Dat is in de middeleeuwen verwijderd. Toen we het codewoord hadden kwam ook Menno er aan gefietst en samen gingen we verder naar het eventterrein. Onderweg pakten we nog de cache "Ein wachsames Auge" mee en twee labcaches bij de restanten van het Romeinse theater en het Scheepsmuseum. Onderweg naar de Rheingoldhalle vonden we nog de cache Schlaraffenland en losten we een labcache op en toen kwamen we aan bij het event. 
Logzuil Giga Event
De registratie ging soepel en we konden al snel onze naam op de logzuil zetten. Daarna nog even wat rondgekeken en gepraat en toen in de rij gaan staan voor de GPS Maze exhibition. Dit was een expositie waar geocaching wordt uitgelegd. De rij was behoorlijk lang, maar door de gezelligheid en de leuke gesprekken met oude bekenden viel het wachten mee. Binnen de expositie waren ook een aantal labcaches in de vorm van vragen over geocacing. Deze werden door ons snel opgelost. Nadat we de expositie bekeken hadden stonden we weer buiten en konden we weer verder gaan met cachen, maar natuurlijk pas nadat we een lekker ijsje hadden gegeten. Vlak bij het eventterrein konden we I Love Geocaching in Mainz, Seefahrt tut Not en Es war einmahl loggen. Het loggen van de laatte bestond uit het tekenen van een reclamezuil bij de Rheingoldhalle. Nadat we het event bekeken hadden gingen en afscheid hadden genomen van Team Gewei gingen we weer op weg naar de auto. De terugweg liep langs een aantal caches in het centrum van Mainz. In de schaduw van de Dom waren voor een aantal labcaches vragen verzonnen bij monumenten op het plein. Hierbij kwamen we ook nog een oude bekende tegen, in Mainz staat namelijk een standbeeld voor Bonifatus die in 754 bij Dokkum werd vermoord. 
Bonifatius
Alle codewoorden werden goed gevonden en we gingen op weg naar de cache Mainzer Altstadt. Ook deze was niet moeilijk en terwijl we stonden te loggen kwamen de volgende cachers er al aangelopen. 
Na een korte wandeling en het helpen van een oud mannetje dat niet overeind kon komen van het bankje waar hij op zat kwamen we aan bij onze laatste cache in Mainz. Dit was er een uit de serie "Cachen auf dem 50. Breitengrad". Mainz ligt precies op deze breedtegraad en er ligt een serie van 81 mysteries in elke mogelijke D/T combinatie. Vlak bij de parkeerplaats lag nr. 55 uit de serie en deze werd na een voortreffelijk soepele klimactie van Daphne gevonden en door ons gelogd. Toen was het weer tijd om de terugreis naar Veenendaal te beginnen. Onderweg logen we op de parkeerplaats Brohltal-Ost nog de daargelegen cache en uiteindelijk kwamen we rond 22.00 weer aan in Veenendaal. Het was een gezellige dag met een hoop lol samen en met leuke caches. Ook leuk om zelfs zo ver weg in Mainz toch nog bekende cachers uit Veenendaal tegen te komen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten