zaterdag 3 mei 2014

3 mei 2014: Dagje Amsterdam

De Dam
Vandaag zijn we met kortingskaartjes van de NS een dagje naar Amsterdam geweest. Blijkbaar waren er veel meer mensen op dat idee gekomen, want in de trein waren vanaf Veenendaal-De Klomp alleen nog maar staanplaatsen. Gelukkig stapten er in Utrecht veel passagiers uit waardoor ook wij een zitplaats hadden. Aangekomen op Amsterdam Centraal gingen  we snel naar de uitgang. Hierbij moesten we ons door bergen afval heen werken omdat de schoonmakers in staking waren. 

Wandeling langs de grachten
We gingen eerst richting de Dam. Nadat we hier bij het monument even een broodje hadden gegeten. Hierna zijn we de Kalverstraat ingelopen om wat winkels te bekijken. Natuurlijk moest hier ook een geocache gevonden worden, The Dark Side of Amsterdam. Deze lag in een een zijsteeg van de Kalverstraat, vlak bij The Amsterdam Dungeon. De cache was snel gespot, al moest ik even wachten op een winkelmedewerker die rookpauze had. Daarna kon ik snel mijn naam op het logrolletje schrijven en gingen we weer verder. 
Even poseren in Amsterdam
Secret Door

Na nog even shoppen gingen we met een leuke wandeling langs de grachten terug naar het Centraal Station voor een rondvaart. De route voerde ons langs een van de bekendste en mooiste geocaches van Amsterdam, Secret Door. Deze is inmiddels al 7.000x gevondenen heeft ruim 1.000 favorites, dus een echte must do in Amsterdam. De locatie was snel duidelijk en na de deur geopend te hebben stond daar een mooie pot op ons te wachten. Hier was duidelijk werk van de verstopplek gemaakt. 
Nu liepen we weer terug richting het Damrak om daar op een rondvaartboot te springen om ons dagje Amsterdam compleet te maken. Deze rondvaart liet ons Amsterdam vanaf het water zien. Het weer speelde ook mee, droog en af en toe lekker zonnig met een lekkere temperatuur. Kortom, we hebben vandaag lekker genoten. Hierbij de leggers van beide caches bedankt en we komen vast nog wel een keer terug om meer van de stad te zien.
De Amsterdamse grachten
Waardering Dark Side of Amsterdam (GC500ZT):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 7

Waardering Secret Door (GC2TJKV):
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 8


Grachtengevels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten