zaterdag 25 oktober 2014

25 oktober 2014: Ede's Cache Event 2014Het Ede's Cache Event stond al lang in de agenda en vandaag was het zover. Helaas moest Pandabeer35 door drukte afzeggen, dus rond 10.30 vertrok ik in m'n eentje naar de eventlocatie. Daar rond 11.00 aangekomen waren veel cachers al onderweg. Na registratie en het boekje ontvangen de hebben ging ik op pad. Eerst ook nog even de TB's gedropt en wat meegenomen. Daarna op pad naar de eerste cache die ik had uitgezocht. Dit was de letterbox Drie- of Viersprong. De navigatie ingesteld op het juiste coordinaat en de tocht werd begonnen. Op de Wekeromseweg miste ik een afslag, dus een stukje doorrijden en keren op een geschikte plek. Hier stonden echter een aantal auto's met trackable codes, dus maar even checken welke hier lag. Dat bleek Trick or Treat te zijn met het tragische verhaal van de Spinnenman. Ik parkeerde de auto en stak de weg over. Op hetzelfde moment steeg er een afgrijselijke gil op uit het bos. Ik ging op het geluid af en al snel werd me duidelijk dat dit een echte Halloween cache was. Gelukkig kan ik tegen een stootje. Echt heel leuk in elkaar gezet. Na het loggen weer netjes alles teruggestopt voor de volgende cacher. Nu weer met de auto een stukje terug waar ik op de goede kruising op een Paddenstoelcache stuitte. Dit was nr. 6 uit de serie waar ik de eerste 4 een FTF op had gescoord van de zomer. Ook hier werden de coördinaten snel uitgerekend en kon de cache gelogd worden. Nu weer in de auto en verder gereden naar de eventcache. Onderweg daarheen kwam ik echter nog langs paddenstoelencache nr. 19. Ook hier werden de coördinaten snel uitgerekend en de cache gelogd. Natuurlijk vergat ik ook niet de bonusgetallen te noteren.
Nu doorrijden naar de Letterbox. Al snel kwam ik bij het informatiebord en de vraag werd snel beantwoord. Een vriendelijke vrouw met hond vroeg me of ze me ergens mee kon helpen, maar inmiddels zag ik vanuit mijn ooghoek de cache al. Ik bedankte voor het vriendelijke aanbod waarbij ze nog even zei dat de weg verboden was voor auto's en ik een zware boete kon krijgen. Gelukkig kwam het zover niet, want toen ze weg was kreeg ik de cache te pakken en kon ik deze loggen. Nu weer in de auto en op weg naar het eventterrein voor de middagcaches nog een paar paddestoelen meegepakt die op de weg lagen. Dit was eerst nr. 20 die al snel gevonden was. Nr 21 lag ook op de route, maar hier heb ik de paddestoel gefotografeerd en ga ik rustig thuis het coordinaat uitrekenen. Ik heb hier wel de bonusgetallen alvast genoteerd.

Belgenmonument
Hierna weer een stukje rijden op weg naar de eventlocatie. Onderweg pikte ik de paddestoelen met nrs. 7, 8 en 9 op. Hier ook kennis gemaakt met Team Hubi. Leuk om deze cachers uit Veenendaal te spreken. Toen stond ik weer bij het eventterrein en kon ik het boekje met de middagcaches meenemen. Vervolgens weer even naar paddenstoel nr. 10 lopen om het coördinaat te berekenen en vervolgens met de auto hierheen gereden en deze gelogd. Mijn doel voor deze middag waren de twee wherigo's op de Edese Heide en de Paasberg omdat deze ook met mijn andere hobby te maken hebben, nl. de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ik vertrok dus richting de Edesche Heide voor de eerste wherigo. Op de N224 zag ik al een "schaapskudde" cachers op de heide bij het Belgenmonument. 
Dus de auto op de parkeerplaats gezet en een stukje gelopen. Ik startte de wherigo app en al snel kon ik de route lopen en de vragen beantwoorden. Dit was mijn eerste wherigo, en het ging perfect. Het onderwerp Eerste Wereldoorlog heeft natuurlijk mijn interesse. Zeker nu het dit jaar 100 jaar geleden is dat deze oorlog begon. Alle vragen waren snel beantwoord en de route werd vlot afgelopen. 
Vervolgens kon ik de cache loggen en liep ik met Team Gewei en NickvanBael, GeoBuddyMarc en Matthias999 uit Belgie en Jerima, Diepie's en JoSaMaPi uit Veenendaal de andere caches op de heide af. Achtereenvolgens waren dit de Tradi "De Heide", de Letterbox "De Schapenweide", de multi "Schaapskooi" en de mysterie"Natuurgebied". Onderweg zat de stemming er goed in en alle caches en waypoints waren goed te vinden. Wel stuiten we een enkele keer op een taalverschil, maar dat kon ons internationale gezelschap goed samen oplossen. 
Schaapskooi Edese Heide
Helaas was het weer af en toe zwaar bewolkt met wat regenbuien, maar dat bedierf de stemming niet. Na dit gezellige event binnen het event zei ik mijn medecachers goeiedag en ging ik op weg naar de tweede Wherigo bij de Paasberg. Al snel kon ik hier mijn auto parkeren en wilde ik mijn wherigo opstarten, maar dat had nogal wat voeten in aarde. Even een hulplijntje ingeschakeld, maar gelukkig ontdekte ik snel zelf wat er aan de hand was. Op de een of andere manier was de GPS uitgeschakeld binnen de app. Deze dus snel gestart en op weg naar het eerste waypoint. Hier diende het tweede probleem zich aan, ik had de startcode vergeten. Een telefoontje naar Team Gewei bracht uitkomst en ik kon eindelijk starten met deze route langs oorlogsmonumenten in Ede. 
Mausoleum Paasberg
De waypoints waren goed te doen en alle vragen werden vlot beantwoord. Wel bijzonder zoveel oorlogsmonumenten vlak bij elkaar. Ook het mausoleum was erg indrukwekkend. Al snel was ik op weg naar de cache en deze was vlot gevonden. Na het loggen ging ik op weg naar huis, het was een mooie dag met veel caches en leuk gezelschap, maar ik moest nu mijn rug wat rust geven. 
Onderweg naar huis bezocht ik nog twee caches die vrijwel op de route lagen. De eerste was Kunst in Ede: Chico y Chica, een mysterie die ik een tijdje terug had opgelost en de Tuin-Lift. De eerste was snel te vinden ondanks de zaterdagdrukte op dit punt. De tweede viel vooral op door zijn ingenieuze constructie waarbij ik toch wel even tijd nodig had om het systeem door te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt en kon ik deze ook loggen. De eindscore van deze dag was 18 caches, leuke ontmoetingen en een lekkere dag buiten. Team Gewei en Geomeintjes, bedankt hiervoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten