zaterdag 9 augustus 2014

2 augustus 2014: Vaals


Vliegermonument Vaals
Voor deze vakantiedag was een dagje Drielandenpunt bij Vaals gepland. Na een korte autorit beklommen we de Vaalserberg en parkeerden de auto bij een restaurant. Hiervandaan was het nog een klein stukje lopen naar het Drielandenpunt, maar hier was het parkeren gratis, we blijven tenslotte Hollanders. Bij deze parkeerplaats was ook een monument ter herinnering aan een vliegtuigcrash van een Fokker C.V in 1932. Het monument bestand uit een informatiebord en een monumentje in de vorm van een propeller. Tijdens de crash kwamen de beide inzittenden om het leven. Natuurlijk lag bij dit monument in de buurt ook een geocache die gezocht werd. Na even het bos inspecteren werd de cache gevonden en gelogd.
Drielandenpunt
Nu konden we verder wandelen naar het toeristische hoogtepunt van Nederland. Hier aangekomen stonden een tweetal caches op het programma op het hoogste punt van Nederland. De eerste was de earthcache "Hoogste vastelandpunt van Nederland" en de tweede de letterbox "Vier Lander Letterbox am Drielanderpunkt" Voor beiden moesten eerst vragen beantwoord worden op het Drielandenpunt. Deze antwoorden werden snel gevonden waarna we voor de Letterbox een stukje verder moesten lopen. We verlieten nu Nederland en liepen via de Duits-Belgische grens naar een volgend punt. Dit was vroeger de grens van een neutraal "land" namelijk Moresnet. Omdat dit rijk was aan grondstof werd dit na de tijd van Napoleon onafhankelijk en neutraal om onenigheid tussen Nederland en Pruisen te voorkomen. Na de Eerste Wereldoorlog werd het ingelijfd bij BelgiĆ«. Nu liepen we weer verder BelgiĆ« in en kwamen bij een klein monumentje ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Hier werd de laatste vraag beantwoord en nu was het nog een kleine 100 meter lopen naar de cache. Deze werd na even zoeken gevonden in het bos. Na nog even rondgekeken te hebben op het drielandenpunt liepen we nu weer terug naar de auto. Op de parkeerplaats aangekomen stonden we vlak bij een blauwe bus met een levensgrote trackable achterop. De code werd genoteerd en bleek bij de cachemobiel van Z3nuw& te horen. 
Zuidelijkste punt van Nederland
Na het Drielandenpunt had ik als laatste voor vandaag de meest zuidelijk cache van Nederland op het programma staan ZUID.NL. Na een korte rit werd de auto veilig geparkeerd en bij de grenspaal werd de doos snel gevonden en gelogd.
Zo had ik deze dag dus en de hoogste en de meest zuidelijke cache van Nederland gelogd. Bovendien had ik ook nog twee augustus souvenirs verdiend met de Eartcache en de Letterbox. Dit was dus een heel goed cachedagje geworden. Alle cacheleggers bedankt voor het tonen van deze leuke en interessante plekjes van Nederland.

Waardering Air Crash - Vliegermonument Vaals (GC4WKQ7):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 7

Waardering Hoogste Vastelandpunt van Nederland (GC2YYE1):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 7

Waardering Vierlander Letterbox am Drielanderpunkt (GC2YQRE):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Moeilijkheidsgraad route: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 7

Waardering ZUID.NL (GC6CAA):
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 7

               The Collector                  The Nature Lover
                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten