dinsdag 16 oktober 2018

15 augustus 2018: Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen is een groot hulpverleningsevenement dt om de twee jaar op de boulevard van Vlissingen wordt gehouden in augustus. Afgelopen jaren was ik steeds op vakantie, maar dit jaar viel het gunstig. Dus deze keer maar afgereisd naar Vlissingen. Rescue Vlissingen is een evenement waar veel internationale deelnemers op af komen op het gebied van hulpverlening. Daarnaast worden er ook reddingsdemonstraties gehouden boven de Westerschelde met helikopters en reddingsschepen. Veel actie dus.
Na een wandeling over de boulevard om de vele ambulances, brandweer- en politievoertuigen te bekijken zocht ik een plaatsje op het strand, maar wel vlakbij de doorgang naar de parkeerplaats van de helikopters zodat ik die ook bij het opstijgen en landen op de foto kon zetten. De dag begon met een defile van de verschillende schepen. Daarna waren er demonstraties brandbestrijding op schepen met een helikopter van de Britse Kustwacht en verschillende reddingsdemonstraties met helikopters van Noordzee helikopters Vlaanderen en Sea Kings van zowel de Belgische Luchtmacht als de Duitse Marineflieger. Voor de Belgen was het een van de laatste optredens van de Sea King.
Daarnaast gaf ook een Chinook van de Luchtmacht een demonstratie van het blussen van natuurbranden met een bambibucket en er waren een paar flypasses van een Kustwacht Do.228 en twee Harvards van de KLu Historische Vlucht. Het was een erg leuke dag met een ontspannen sfeer en veel leuke onderdelen om te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten