zaterdag 3 november 2018

14 september 2018: Palmerswaard in Rhenen

Een mooie herfstochtend in september leek me goed geschikt om in de buurt er op uit te gaan voor wat foto's in combinatie met een leuke geocacheroute. Ik koos voor het natuurgebied de Palmerswaard in de uiterwaarden bij Rhenen. De Palmerswaard is sinds 2016 in beheer bij het Utrechts Landschap en vormt de overgang van de Nederrijn naar de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast vormt het een verbindingszone tussen de Blauwe Kamer en de uiterwaarden bij Elst en Amerongen. Hierdoor ontstaat een aaneengesloten uiterwaardengebied. Kenmerkend voor dit gebied is een 10 meter hoge steilrand die de overgang vormt van hoog naar laag. Hier komt ook kwelwater aan de oppervlakte. 
Bij de ingang van het gebied staat een informatiebord waar de getallen voor het eindcoordinaat van beide multi's moeten worden opgezocht. De beide multi's zijn "De Vluchtheuvel" (GC7TAYY); Dit slaat op een hoger gelegen terrein waar de Konikpaarden bij hoog water droog kunnen verblijven en "Het Sluisje" (GC7TAXC). De wanelroute door het terrein komt langs beide caches. 
Dit is een mooi gebied dat duidelijk nog in ontwikkeling is. Er is een grote variatie met hoger gelegen gebieden, ooibossen en verschillende plassen op plekken waar klei is afgegraven voor de industrie. Daarnaast voert er ook een deel langs de Nederrijn. Ik heb hier verschillende leuke en mooie foto's gemaakt. Mede omdat het nog vroeg was hing er hier en daar nog wat nevel. Beide caches lieten zich ook vlot vinden. Het was een goed begin van een stralende dag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten