zaterdag 28 juni 2014

28 juni 2014: De Powertrail gaat verder

Roelof van KaRoteam had ons al voorbereid, maar vandaag was toch echt het moment gekomen dat zijn uitbreiding van de Powertrail Veenendaal online kwam. Met teams Jayleighs en Freewilly75 waren afspraken gemaakt voor de goudjacht. Keurig op het afgesproken tijdstip stonden Daphne en ik klaar voor de start. Toen de bekende pling kwam waren we snel op het nulpunt van de eerste van de nieuwe serie. Hier moesten we even warm draaien en duurde het wat langer, maar toch hadden we de petling al snel te pakken. Nu verder op dit industrieterrein. In een rap tempo werd de ene na de andere petling te voorschijn getoverd door ons gelegenheidsteam. 
Toen kwamen we aan bij #049. Deze was even wat beter verstopt. In eerste instantie gaf de GPS een andere locatie aan, maar na even de zoekkring wat vergroten en alternatieve verstopplekken bekijken hadden we hem al snel te pakken. En weer verder ging het richting het Fort aan de Buurtsteeg. Dit fort wordt helemaal gerestaureerd nadat de camping verdwenen was en het begint al aardig wat te lijken. We werden vanaf de wal van het fort bekeken door Roelof terwijl we aan het zoeken waren en hij zal ons ongetwijfeld ook op de foto hebben gezet. Na even zoeken kwamen ook Ronald en Wilco er bij. Zij hadden hun deel van de trail gedaan en nu troffen we elkaar halverwege. Met vereende krachten werd de cache al snel gevonden en even later sprongen we weer op de fiets voor de tweede helft van de nieuwe Powertrail. 
Dit stuk liep langs de spoorlijn en ook hier waren de petlings en doosjes snel gevonden. Even verder week het fietspad af van de spoorlijn en fietsen we via de Schalm. Ook hier leverden de caches geen problemen op en de een na de ander werd gelogd. Via de spoorwegovergang en de dubbele verjaardagschache fietsten we even later evenwijdig aan de spoorlijn verder richting de bekende zwarte brug. Nog even in een reflex een bramentak ontweken die op gezichtshoogte over het fietspad hing. Het lijkt me niet geweldig om die in je gezicht te krijgen. 
Een echte geocachetaart van Daphne
Nadat we de hele serie gelogd hadden stonden inmiddels ook de co√∂rdinaten van de bonus in de GPS. Na een korte fietstocht door het mulle zand tegen de Emmikhuizerberg stonden we op de plek waar de bonus moest liggen. Dit was even flink zoeken. Op de een of andere manier heb ik altijd moeite met het vinden van de caches van Roelof. Ook deze keer was het weer flink zoeken, maar dat werd uiteindelijk beloond en kon ik mijn naam achter de FTF schrijven. Nu fietsten we weer terug naar het Fort voor een welverdiend stukje taart van Daphne. Daarna nog even gezellig een EZPMT (Event zonder punt met taart) gehad. Het was op deze manier weer een gezellige zaterdagochtend. Het wachten is nu op de volgende uitbreiding van de Powertrail (waarschijnlijk ben ik dat).Waardering Powertrail #43 t/m #63 + bonus:
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten