zondag 1 september 2013

31 augustus 2013: Mysterie van de Pleyhaven


Al lang geleden een afspraak gemaakt met zwager Peter (Pandabeer35) om een dagje samen te gaan geocachen. Nadat uiteindelijk de agenda's werden gelijkgezet op 31 augustus kwam de volgende vraag, waar gaan we geocachen. Na wat zoeken en een paar alternatieven afwegen viel de keus na een postief verhaal op Facebook op Het Mysterie van de Pleyhaven in Arnhem.  Om 12.30 hadden we het dossier in handen en konden we beginnen met het oplossen van het mysterie. Bij het eerste waypoint moesten we een telefoonnummer zoeken en vervolgens bellen voor een getuigenverslag van de moord. Hier kregen we ook in het gesprek de coördinaten door van het volgende waypoint. Daar aangekomen moesten we een nieuwe aanwijzing zoeken. Met behulp van het getuigenverslag en een bijgeleverd kaartje moest de hoek bepaald worden tussen de locatie van de getuige en de plaats delict. Na even goed kijken en luisteren hadden we de juiste hoek te pakken en liepen we verder over de Malburgse Bandijk. Hier kregen we even een extra spoedopdracht in de vorm van de geocacheserie Rovers op de Rijn. De bedoeling was om aan de hand van een aantal gevonden voorwerpen uiteindelijk de locatie te vinden van een gestolen armband. De locaties van de gevonden voorwerpen waren snel gevonden en gelogd en na even rekenen dachten we de juiste locatie van de bonus met de armband te hebben gevonden. Daar aangekomen hebben we de onderste steen bovengehaald, maar niets gevonden. Omdat we toch echt verder wilden met het Mysterie van de Pleyhaven hebben we deze bonus maar laten schieten. Een goede reden om hier nog eens terug te komen. 
Onderweg naar Arnhem
We liepen nu naar het volgende waypoint, een plaquette ter herinnering aan de crash van een bommenwerper in de 2e Wereldoorlog. Aan de hand van deze plaquette moest de datum bepaald worden van de moord. Die hadden we snel gevonden en nu moesten we nog even de stad in om in winkelcentrum Malburgen een menu bij een broodjeszaak/kapsalon te achterhalen. Onderweg kwamen we ook nog langs een voortuincache. Dat deze al gearchiveerd was wisten we toen nog niet, maar hij hing nog gewoon op z'n plekje. Dus dat puntje was ook weer binnen. 
Nu doorlopen naar de John Frostbrug. Hier lag ook een aanwijzing op ons te wachten over de mogelijke dader. Tevens wachtte hier nog een cache op ons (John's Tattoo). Het waypoint en de cache waren hetzelfde punt, dus dat was twee vliegen in een klap. Hier aangekomen was de eerste poging al raak, de cache gelogd en werd de aanwijzing opgeschreven. Nadat Pandabeer35 nog even de vraag voor de virtual cache "Pegasus Bridge" had beantwoord liepen we door naar het volgende waypoint op de noordelijke Rijnoever. We kwamen nog langs een paintbalterrein waar men tekeer ging of het weer september 1944 was.
Overzicht van de Pleyhaven
De volgende opdracht was om de coördinaten te bepalen van het entreebordes van een woonboot. Door dit coördinaat te combineren met het coördinaat van de eerste getuigenverklaring kon het precieze coördinaat van het plaats delict worden bepaald. Na de datum van de moord was nu dus ook de plaats bepaald. Nu verder naar de volgende opdracht. Een van de getuigen had verklaard op een bepaald punt te hebben gestaan toen de moord gepleegd werd. Daarna liep ze naar een ander punt waarvan ze precies wist hoe laat ze daar was aangekomen. We moesten nu de de afstand meten tussen beide punten en dan aan de hand van de gegeven snelheid het tijdstip van de moord berekenen. Ook dat was redelijk snel berekend.  Op het volgende waypoint kregen we een verslag van een nieuw getuigenverhoor en de plaats waar het moordwapen was verstopt. Daar aangekomen hadden we dat snel in handen dankzij een geocaching multitool van Pandabeer35. Het moordwapen werd op vingerafdrukken onderzocht en aan de hand van de vingerafdrukken in het dossier hadden we nu de dader te pakken. Ook konden we nu de gevonden gegevens combineren tot een eindcoördinaat waar de cache verstopt was. We moest nu via de Sacharovbrug weer terug naar Malburgen. Vanwege het belang van ons onderzoek had de politie o pde brug zelfs de linkerrijstrook afgesloten zodat zonder gevaar verder konden lopen. Aan de andere kant van de brug was nog een tussenpunt waar we onze oplossing konden checken. Onze antwoorden bleken goed te zijn en we konden nu verder lopen naar de cache. Hier aangekomen zagen we deze al snel en na deze opengemaakt te hebben konden we deze loggen door ons onderzoeksverslag in te leveren.
Over de Sacharovbrug weer naar Malburgen
Dit was een van de mooiste caches die ik tot nu toe heb gedaan. Het was een mooie wandeling en alle waypoints waren perfect uitgevoerd. Er was duidelijk veel aandacht aan besteedt en het verhaal was goed opgebouwd. Deze cache is duidelijk een van mijn favorieten. Unit190911 bedankt voor de vele tijd die je er in hebt gestoken om ons een hele mooie dag te bezorgen. De badge zullen we met eer dragen.


Waardering Rovers op de Rijn #1 (GC46FHY):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Waardering Rovers op de Rijn #2 (GC4671V):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Waardering Rovers op de Rijn #3 (GC46G5J):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Waardering Rovers op de Rijn #4 (GC46727):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Waardering Prajuti's and *Carolientjes* home (GC3AT9B):
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 6
Originaliteit: 6

Waardering John's Tattoo (GC3HYVE):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Moelijkheidsgraad puzzel: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 7

Waardering Mysterie van de Pleyhaven (GC3BGHK):
Moeilijkheidsgraad cache: 8
Moelijkheidsgraad route: 8
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 10 !
31 Days of Geocaching 31 of 31

Geen opmerkingen:

Een reactie posten