donderdag 20 april 2017

8 april 2017: Brugse Beer VII Mega EventEindelijk was de dag aangebroken van het Brugse Beer Mega event. Ik was al vaker in Brugge geweest en had ook al verschillende caches hier gevonden, maar was nog nooit op dit Mega Event geweest. Samen met cachemaatje Roelof vertrokken we in alle vroegte op weg naar Brugge. Onderweg maakten we even een tussenstop voor een cache op de parking bij Waasmunster en daarna reden we verder. Nadat we aangekomen waren op het eventterrein was de registratie snel gebeurd en kregen we de goodiebag en konden we het eventboekje ophalen en het gpx bestand van de caches inladen. We deden nog een labcache en hielden toen beraad wat we gingen doen. We wilden graag de stad Brugge zien en kozen voor een combinatie van twee multi's. Eentje langs de stadspoorten van Brugge (GC6WN1D) een wandeling van ruim 8 km om het centrum heen en een kortere multi in het centrum, op zoek naar de heilige graal (GC6NVT0). We parkeerden de auto bij het station en daar hielp ik Roelof aan zijn eerste found in Brugge op het parkeerdek. Ik had deze vorig jaar juli al gevonden tijdens onze vakantie (zie blog). Daarna gingen we op pad naar het eerste waypoint. Hier hadden twee Belgische teams net het antwoord en gingen op pad naar het volgende waypoint. Nadat wij het antwoord hadden liepen we daar ook heen. Ook hier werd het antwoord snel gevonden. 
Bij de volgende waypoints moesten we van een aantal tekeningen koppelen aan de juiste poort. Wel lastig, want in de loop van de tijd was er veel veranderd. Hier kwamen we ook de Belgische teams weer tegen. We liepen over de voormalige stadswallen van Brugge van stadspoort naar stadspoort. Op de wallen waren ook verschillende molens te zien. Erg leuk om zo langs de rand van de stad te lopen. Na de Ezelpoort deden we even een tradi tussendoor, Geheimzinnige Rustplaats (GC1GJKE), in een rustig hofje. Deze werd vlot gevonden. Daarna door naar het laatste waypoint bij de Smedenpoort. Hierna rekenen we het coordinaat uit en na even daar te hebben gezocht vinden we deze leuk gemaakte cache en kunnen zelfs nog als vierde en vijfde loggen. Terwijl we even zitten uit te rusten van de tocht komt het volgende team er al aan om te loggen. 
Na deze multi is het tijd om het centrum in te gaan. We lopen via het Minnewater langs het Begijnhof en ineens herken ik de plek van de Earthcache. Deze had ik al gelogd in 2015, maar ik kan Roelof even helpen met de antwoorden. Daarna komen we op de Markt aan waar Roelof R.V. 5.08 Brugge ging doen. Die had ik ook al in de vakantie gedaan. We hoefden niet te zoeken, want er stond al een grote groep mensen bij de cache. Daaronder ook Barny. Na even gezellig gekletst te hebben gingen we aan de slag. Er bleek toch aardig wat van de opdracht weggezat te zijn, maar opvallend dat iedereen op een kluitje bleef staan en niet de echte opdracht ging doen. Uiteindelijk vond iemand de juiste code en kon de hele groep loggen. Daarna gingen Roelof en ik even wat drinken op een terrasje. Natuurlijk voor mij een lekkere Brugse Zot. Nadat we hier in het zonnetje hadden genoten gingen we op pad voor de volgende multi, de Heilige Graal. Hiervoor moesten bij de Burg een aantal opdrachten worden uitgevoerd om getallen te verzamelen. Samen met een ander team uit Drente lopen we rond om deze getallen te verzamelen. We konden deze goed vinden en belanden op de plek waar we de graal zouden kunnen vinden. Daar aangekomen was het even zoeken naar de Heilige Graal. Er waren meer teams aan het zoeken en uiteindelijk vind ik de graal. Ook de bijbehorende getallen worden gevonden en we gaan met een aantal teams op pad naar het coordinaat. Daar aangekomen staan we echter voor een dicht hek bij een private parking. Dus tch ergens een fout gemaakt. Helaas sluiten we deze mooie dag af met een DNF, maar dat mag de pret niet drukken, we hebben een mooie dag doorgebracht in Brugge en komen hier volgend jaar zeker terug.
1 opmerking:

  1. Die laatste, dat is echt een geweldige foto! Jij boft maar met je hobby. Zo kom je nog eens ergens!!!

    BeantwoordenVerwijderen