maandag 4 juli 2016

2 juli 2016: Op zoek naar de elementenVanmorgen om 7.20 uur stond KaRoteam met de cachemobiel voor de deur om naar Roosendaal te rijden voor het event Op Zoek naar de Elementen. Voor dit event waren 180 caches gemaakt waaronder een trail van 118 stuks voor alle scheikundige elementen. Na een klein anderhalf uurtje arriveerden we hier keurig op tijd. Na inschrijven en voltanken met caches gingen we op pad. We hadden vooral als doel om zoveel mogelijk gemeentes in het westen van Noord-Brabant te scoren met een mengeling van eventcaches en andere caches, vooral over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast natuurlijk ook proberen om een aantal podiumplekken te halen. Vanaf het eventterrein vertrokken we op weg naar Bergen op Zoom om deze gemeente op de kaart te zetten en mogelijk een podiumplek te halen. 
Als eerste kwamen we bij eventcache nr. 179, hier haalden we zelfs nog een derde plek. Daarna maar even door om een paar caches van de trail te doen. We kozen ervoor om bij nr. 50 te  beginnen en kijken of er nog wat te halen viel. Na een korte autorit bleek dat tegen te vallen. Zowel bij 50 (Tin) als 51 (Antimoon) was het podium al vergeven. Wel een mooi wandelpad hier langs het water. KaRoteam en ik besloten om het strijdperk iets te verleggen richting Woensdrecht.  Hier kwamen we eerst langs 60 (Neodymium) van de trail. Toch even kijken, maar ook hier was geen podium meer te halen. Dan maar nog verder naar het zuiden waar misschien bij de ei-caches nog iets te halen is.
Bergen op Zoom
De eerste op de route was nr 128. Onze gok bleek goed uit te pakken. Hier was nog niemand geweest en KaRoteam logde FTF en ik STF. Gelijk maar even verder kijken bij deze serie of er nog wat te halen is. Bij 124 hebben we weer succes en loggen we omgekeerd, ik FTF en KaRoteam STF. Vervolgens door naar 129. In eerste instantie kiezen we een verkeerde ingang en lopen we tegen een hek aan, maar de tweede poging slaagt beter en opnieuw kunnen we FTF en STF loggen. 
Bergen op Zoom
Hierna gaan we even verder met een serie caches over de Tweede Wereldoorlog rondom de vliegbasis Woensdrecht. Deze had ik uitgezocht vanwege mijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog. De slag om Woensdrecht was onderdeel van de Slag om de Schelde in oktober 1944 en was bedoeld om de Westerschelde en daarmee de haven van Antwerpen bruikbaar te maken voor de bevoorrading van de Geallieerde troepen in Europa. Als eerste gingen we naar de luisterplek in Huijbergen. Hier werd van 12 t/m 24 oktober strijd geleverd door de Canadezen. Onderweg naar de cache bekeek ik alvast of ik een aantal vragen met behulp van de Liberation Route app opgelost konden worden. De resterende vragen werden bij de luisterplek opgelost en en na even rekenen hadden we op het uitgerekende coordinaat de cache in handen. 
Flakbunker Woensdrecht
Vervolgens gingen we verder met de serie langs de fietsroute Slag om Woensdracht. Deze voerde langs een aantal plekken die in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakten van het complex van de Fliegerhorst Woensdrecht. Onder andere verschillende Flakstellingen, gebouwen en andere infrastructuur. Erg interessant om deze geschiedenis te zien. Nadat we de laatste van deze serie hadden gelogd pakten we nog even eventcache nr. 63 (Europium) mee die vlak bij lag. 
Flakbunker Woensdrecht
Daarna keken we even wat we nu het beste konden doen om de gemeentes te scoren. We besloten naar het noorden te rijden om de gemeentes Steenbergen en Moerdijk op de kaart te zetten. Een blik op de kaart liet zien dat in Steenbergen eventcache nr. 10 (Neon) niet ver van de snelweg lag. Ter plekke bleek dit tegen te vallen vanwege werkzaamheden moesten we een stukje omrijden. Bij deze cache was het voor het eerst filecachen en spraken we met Yellow Luppo en Ron-Radix, beiden uit de geboorteprovincie van KaRoteam (Drenthe). Hierna gingen we door naar de gemeente Moerdijk waar we een cache uit de serie Voetbal in Moerdijk gingen doen, aangezien KaRoteam een fervent voetblaliefhebber is. We gingen naar nr. 148 bij VV De Fendert. Hier was de vrouwelijke helft van RockhappyNL net aan het zoeken en toen we aankwamen haalde zij net de cache te voorschijn. Nadat zij de STF had gelogd kon KaRoteam de TTF noteren en ik het blik. Dat smaakte naar meer en we veranderden onze planning en gingen kijken hoever we hier kwamen met podiumplekken. Dus op naar de volgende uit deze serie, nr. 149 bij VV SVC. Hier hadden we ok nog een podiumplek, TTF voor mij en blik voor KaRoteam. Nu verder naar nr. 150 bij VV Noordhoek. Hier moesten we een peiling maken en na wat zoeken op het aldus verkregen coordinaat bleek hier ook nog een TTF voor KARoteam en blik voor mij. 
For the Fallen
Na deze onverwachte podiumplekken in Moerdijk gaan we verder met onze gemeentechallenge. Een blik op de kaart en de klok laat zien dat we nog ruim voldoende tijd hebben om een slag naar het zuiden te maken voor we terug naar huis gaan. Dus via Halderberge en Roosendaal onderweg naar Rucphen en Zundert. Terwijl we de A17 oprijden check ik op de kaart welke caches op korte afstand van een afslag liggen. In Halderberge komen we zo uit bij eventcache 159 Kolonisten van Halderberge - Steen. De hint is duidelijk genoeg en al snel zitten we weer op de snelweg naar Roosendaal. De meest logische route naar Rucphen en Zundert brengt ons vlakbij de XXL cache bij het winkelcentrum in Roosendaal. We nemen hier de cache over van een paar andere caches en appen nog een foto van de KFC naar de verstokte KFC fan uit Ede, Team Gewei. Na het loggen snel door naar Rucphen  waar we de eventcache 84 (Polonium) snel loggen. Nu door naar de gemeente Zundert. Hiervoor hebben we in Achtmaal eventcache nr. 92 uitgezocht. Dit blijkt een avontuurlijke tocht over een hobbelige landweg. We blijven gelukkig niet in de modder steken en kunnen deze ook goed loggen. 
Inmiddels begint het tijd te worden om de thuisreis te aanvaarden. Onderweg pakken we nog de gemeentes Etten-Leur, Breda, Drimmelen, Oosterhout en Geertruidenberg mee. In Etten-Leur de laatste eventcache voor vandaag, 097 (Berkelium), deze lag vlakbij de snelweg en was goed te doen. In Breda pakken we Bredaas Eerste Carpool Cache mee en in Drimmelen loggen we een cache over de Tweede Wereldoorlog in Wagenberg. 
Autopech
In Oosterhout zit het even tegen, de uitgezochte carpoolcache blijkt onvindbaar en we besluiten een andere cache te zoeken die iets verderop ligt, Ouwe Schoenen op reis. Deze wordt na een avontuurijke tocht door het struikgewas gevonden en we gaan nu onderweg naar de laatste gemeente, Geertruidenberg.  Op de carpoolplaats van Raamsdonksveer zoeken we Autopech en heel toevallig staat de Wegenwacht hier net een auto te repareren. Gelukkig moeten we aan de andere kant van het struikgewas zijn en vinden daar al vrij snel de cache. Nadat deze gelogd is gaan we nu echt weer terug naar Veenendaal. Met 32 caches in de pocket in 13 gemeentes en bovendien ook een leuk aantal podiumplekken hebben wij genoten van deze mooie dag. We konden alle gemeentes ten westen van de A27/A16 vandaag op de kaart zetten en bovendien hadden we prachtig weer op 1 flinke regenbui bij Woesndrecht na. We willen de organisatie bedanken voor dit leuke event. Zeker een van de betere die ik heb meegemaakt.


1 opmerking:

  1. Heel goed om te lezen dat je een fijne cachedag hebt gehad. Wellicht tot volgend jaar op zaterdag 1 juli 2017. Geogroeten van GC Westbrabant

    BeantwoordenVerwijderen