zondag 31 januari 2016

30 januari 2016: Snert EventAl een tijdje stond het Snert Event in Zieuwent op de agenda en vandaag had ik met Roelof afgesproken om er heen te gaan. Omdat we nog niet veel in de Achterhoek waren geweest besloten we ook om gelijk een stel nieuwe gemeentes op de kaart te zetten. Met een goede routeplanning werden een aantal caches uitgezocht rondom het event. Rond 11 uur vertrokken we uit Veenendaal op weg naar het oosten. Eerst gingen we op weg om de gemeente Berkelland op de kaart te zetten. Hiervoor had Roelof "De Literaire Kastanje" uitgezocht. Ik had al vaker een minibieb gezien, maar nog nooit op deze manier. In de stromende regen was het even zoeken, maar met een gelukkige greep werd de cache gepakt en dankzij een afdakje konden we droog loggen. Nu verder naar Groenlo.
Grols Kanon
Hier stond het Grols kanon op ons te wachten. Groenlo is een oude vestingstad waar nog altijd veel is terug te vinden uit het verleden. Bij dit oude kanon uit de 80 jarige oorlog lag ook een cache. Het was hier even flink zoeken, maar uiteindelijk konden we toch de kleine vriend te pakken krijgen en loggen. Groenlo lijkt me een leuke stad om later nog eens terug te komen, maar nu gingen we verder naar Lievelde. Hier lag bij het Crashmuseum ook een cache. In dit museum zijn wrakstukken te zien van vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort. Meer informatie over het museum is hier te vinden: http://www.crashmuseum.nl/ Helaas is ht museum alleen op zondagmiddag open, dus vandaag stonden we voor een dichte deur. Wel werd ook her de cache snel gevonden en via het raam konden we toch een kleine indruk krijgen van wat er in het museum te zien is. Nadat ook deze cache gevonden was was het even kijken wat het handigste was, of hiervandaan naar het event rijden of eerst nog naar Winterswijk voor een cache.
We besloten om toch Winterswijk nog mee te pakken, omdat dat na het event beter uit zou komen met de route. Dus op naar Winterswijk waar we nr. 2 deden uit de serie Borkense Baan. Deze was speciaal voor Roelof zodat hij weer een verstopte datum op zijn challenge af kon strepen. Na een kwartiertje arriveerden we hier en al snel hadden we de cache te pakken. Nu dus snel terug naar het eventterrein. Hier stond de lekkere snert al op ons te wachten. Na het tekenen van het logboek een lekkere kop snert gehaald. Dat kwam natuurlijk prima uit met dit weer, daar werden we weer een beetje warm van. We kregen een blad met eventcaches uitgereikt en nadat de snert op was en even rondgekeken te hebben gingen we weer op pad. Erg leuk om hier eens in de buurt te komen en kennis te maken met de lokale cachers. Voordat we weer verder gingen natuurlijk eerst het TB hotel aan de weg loggen. Hier stonden al een paar andere eventgangers te zoeken en daarna was het even zoeken hoe deze open moest. We hadden dit systeem al vaker gezien, maar het is altijd net weer anders te openen. Gelukkig lukte het een van de andere cachers, altijd handig zo'n grote groep.
Vervolgens gingen we op pad om twee eventcaches te loggen. Bij de eerste (Rood-wit #1)was Team Akila ons net voor en mochten we na het loggen nog even de honden op de fot zetten. Daarna verder naar de Maatweg waar Brouwertjes net voor ons logde en de cache aan ons doorgaf. Hierna gingen we weer verder met onze dagplanning. We hadden nu drie gemeentes gehad, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk en nu op naar de volgende drie.
De eerstvolgende was Rustpunt in de gemeente Aalten. Hier was het even goed zoeken onder het toeziend oog van de koeien en uiteindelijk viel de cache voor ons in het water, maar gelukkig bleef de rol aardig droog. Het was hier eigenlijk bijna een waadcache na alle regen van de afgelopen tijd, maar uiteindelijk konden we deze toch loggen.
Nu verder naar Varsseveld waar we de cache "Dames Jolink" an de gelijknamige weg snel konden vinden. Deze dames waren in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet en werden daarbij opgepakt en overleden uiteindelijk in een concentratiekamp.
De cache was snel gevonden dankzij de hint en nu naar een andere cache in deze gemeente "De Waersteen" Ook deze had Roelof nodig voor zijn verstopte datum challenge. Hier waren twee andere cachers net klaar en konden wij de cache loggen terwijl zij de cachemobiel van Roelof op de foto zetten. Hierna hadden we nog de gemeente Montferland op de planning. De cache die we daar hadden uitgezocht had echter eel DNF's gehad, dus besloten we een andere uit te zoeken. Dat werd "Boshoek" die we na een korte wandeling in het Bergher Bos konden vinden. Via 's Heerenberg en Duitsland reden we over de A12 terug en omdat we nog wat tijd over hadden reden we even bij Duiven de snelweg af om een paar caches uit de "Bier" serie te doen. Afgelopen maanden had ik de mysteries opgelost en nu konden we samen deze gaan lopen. We begonnen bij nr. 6 en liepen zo een rondje om de voetbalvelden waarbij we achtereenvolgden ook 5, 4 en 3 konden loggen. Hier en daar was het erg nat, maar de caches waren allemaal goed te vinden. Ik heb de bonuscodes genoteerd voor de volgende keer om de rest van de serie te doen. Hierna reden we weer terug naar Veenendaal met uiteindelijk 15 caches en 1 event in 6 gemeentes. Ondanks het slechte weer een leuke dag in de Achterhoek. Bij mooi weer kom ik hier zeker nog eens terug om wat uitgebreider te cachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten