zaterdag 14 maart 2015

14 maart 2015: Hoorns Cache Event

 photo bannerprobeer2015HCE_zpsc6f4824e.jpg
Deze dag stond in het teken van het Hoorns Cache Event. Dat beloofde een leuk dagje cachen in West-Friesland te worden. Al vroeg vertrok ik uit Veenendaal om op weg naar hoorn nog wat andere mooie caches te doen.
Klompenpad
Ik was al heel lang van plan om eens molens te kijken bij de Zaanse Schans en daar ook wat mooie natuurfoto's te maken. Door het sombere weer viel dat laatste wat tegen, maar molens waren er genoeg te zien. Om zoveel mogelijk te kunnen zien koos ik de multi Schanszichtpad uit. Nog net op tijd voor het pad wordt afgesloten vanwege het broedseizoen. Tijdens de mooie wandeling zag ik veel weidevogels en ganzen. Na verloop van tijd ging het pad langs de molens van de Zaanse Schans. Op dit vroege tijdstip waren er nog niet veel toeristen, dus ik kon in alle rust de molens op de foto zetten en de vragen beantwoorden. Dichter bij het museum werd het drukker met toeristen, maar ik had toen alle vragen al beantwoord en na even rekenen kon ik een wandeling maken naar de cache. Deze werd snel gevonden en gelogd. Weer terug naar de auto kwam ik nog langs "Het Compromis" deze ligt bij een monument ter herinnering aan de executie van vier verzetsmensen. Dit was om het verzet onder druk te zetten een aantal verborgen Amerikaanse piloten aan de Duitsers uit te leveren. Na hier even stilgestaan te hebben ging ik weer verder met de auto. Ik pakte nog even "Onderduikadres" mee. Deze is ter herinnering aan Juf Jansma. De juf van de school die hier in de Tweede Wereldoorlog was gevestigd. Ze verborg Joodse onderduikers en liep daarbij tyfus op waaraan ze uiteindelijk overleed.

Zaanse Schans
Inmiddels kwam Hoorn dichterbij. Onderweg pakte ik nog even de cache mee op de Parkeerplaats Middelsloot. In Hoorn aangekomen logde ik eerst nog de mysterie Ken uw eigen land (Deel 1) die ik had opgelost en de vlak bij gelegen tradi Hippe Kippen. Nu was het tijd om naar de eventlocatie te rijden. Daar aangekomen parkeerde ik mijn auto en haalde het boekje met de ochtendcaches op. Na een welverdiend kopje koffie besloot ik om het historische centrum van Hoorn in te gaan voor de labcache Scheepsjongens van de Bontekoe en een aantal dichtbij gelegen caches. Eerst echter nog even langs molen "De Krijgsman" voor de daargelegen cache. Dat was een kwestie van het logboekje van mijn voorganger in ontvangst nemen, loggen en weer doorgeven aan de volgende. Daarna nog even verder gelopen naar Het Bangerter Rad. Hierna kon ik vertrekken naar het centrum van Hoorn. Onderweg nog even een cache uit de serie langs de N506 meegepakt. 
Hoorn
Aangekomen in het centrum van Hoorn parkeerde ik vlakbij het Julianapark. Zo stond ik mooi centraal om ook het rondje letterboxen in dit park te doen. Eerst maar naar de haven van deze historische stad. Na een korte wandeling kwam ik aan bij de haven. Bij het beeldje van de Scheepsjongens van de Bontekoe werden de benodigde getallen snel gevonden. Vervolgens ook nog wat gegevens opzoeken bij het beeld van schipper Willem IJsbrantsz. Bontekoe. Nadat ik de gevonden getallen had ingevoerd op de website was deze ook gelogd. 
De Scheepsjongens van Bontekoe
Iets verderop lag een TB hotel dat ik ook gelijk maar heb gelogd. Deze was goed gevuld met TB's en na het fotograferen hiervan en wisselen met een aantal eigen TB's ging ik naar het Julianapark voor het rondje van 7 letterboxen en de bijbehorende bonus. In het park was het druk met geocachers en de ene na de andere letterbox werd gevonden in dit mooie park. Na een tijdje kwam ik uit bij het IJsselmeer en stond ik vlak bij "De boot van Jaap". Deze lag mooi bij de ingang van de haven en van hier heb je een mooi zicht op Hoorn. Na een korte rustpauze op dit mooie punt ging ik weer verder met de ronde. Op een gegeven moment zag ik een hele groep mensen op de strekdam lopen. Aangezien niemand dit zonder reden doet had ik het vermoeden dat daar een cache moest liggen. Omdat ik niets had op die plek had ik het vermoeden dat dit om een mysterie zou gaan. Na een wandeling over de schots en scheef liggende stenen kwam ik ook aan bij de groep en het vermoeden bleek te kloppen. Het was de mysterie "Maps" en zo kon ik deze dus ook loggen. Inmiddels was ik ook bijna klaar met het rondje en nadat ik ook de bonus had gelogd ging ik weer naar het eventterrein voor de middagcaches. Ik sprak daar af met KaRoteam, Jayleighs en Hoedinie. 
Hoorn
Toen ik naar binnen wilde lopen zag ik Ronald moeilijk doen om een cache te pakken. Dit was "Het Kreek(el) huisje. Uiteindelijk had hij de hulp van Menno van Team Gewei nodig om de cache te pakken te krijgen. Nadat deze gelogd was ging ik naar binnen voor de middagcaches. Na even met de andere Veense cachers bijgepraat te hebben over de belevenissen van de ochtend ging ik weer verder met cachen. 
Hoorn
Ik ging nu naarhet noorden voor de cache De Grenspaal bij Abbekerk. Ik parkeerde mijn auto op de carpoolplaats en liep naar het eerste waypoint. Hier werden de gegevens genoteerd en vervolgens logde ik nog de carpoolcache die hier lag. Nu een korte auorit naar het tweede waypoint. Ook hier waren de getallen snel gevonden en nu op zoek naar de grenspaal. Ook deze werd gespot en toen kon ik een projectie maken. Het was nu een kort stukje naar de cache die ik al snel vond. Na het loggen weer achteruit terug naar de hoofdweg omdat keren onmogelijk was. 
De volgende cache was de meest noordelijke van vandaag. Respect in Middenmeer bij de begraafplaats. Deze ligt ter herinnering aan gesneuvelde geallieerde piloten die hier begraven zijn. Omdat WO 2 mijn interesse heeft moest deze natuurlijk ook gevonden worden. Het was nog wel een aardig stuk rijden, maar uiteindelijk werd ook deze gevonden en gelogd. 


Fort Edam
Het werd nu weer tijd om de terugreis naar Veenendaal te beginnen. Onderweg nog even een paar andere caches meegepakt. De eerste was "De laatste grote dijkdoorbraak" ter herinnering aan de dijkdoorbraak in 1675. Zelf heb ik in Veenendaal ook een cache liggen bij het watersnoodmonument ter herinnering aan de doorbraak van de Rijndijk bij Wageningen in 1855. Hierbij kwamen een aantal gezinsleden om van het gezin van een verre voorouder van me. Deze cache interesseerde me dus ook. Al snel had ik hier de cache in handen en kon ik weer verder. De volgende was bij Fort Edam en is het meest noordelijke deel van de stelling van Amsterdam. Ook deze cache werd snel gevonden en nu reed ik naar Marken om daar de laatste cache van vandaag te doen. Dat werd "Nou breekt mijn klomp". Het was even zoeken waar de cache verstopt was, maar al snel zag ik iets afwijkends dat bij nadere inspectie de cache bleek te bevatten. Nu werd het snel donker, dus zette ik de TomTom op Thuis en na een klein uurtje arriveerde ik weer in Veenendaal met 29 mooie caches op de teller en een leuke dag in een omgeving waar ik nog nooit eerder geweest ben. Alle cacheleggers en de organisatie van het event bednkat voor deze mooie dag.
Waar zou de cache liggen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten