zondag 23 februari 2014

22 februari 2014: Bos der Onverzettelijken

Samen met Pandabeer35 en Wilco stond voor vanmiddag een cache in Almere op het programma. Terwijl de vrouwen de Primark bezoeken gaan de mannen naar het Bos der Onverzettelijken voor de multi-cache. Dit bos is aangelegd ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en op verschillende plekken wordt op paddestoelen hierover iets uitgelegd. 
Paddestoel
Het weer zat mee, bij de start was het droog en af en toe scheen de zon. Leuk om aan de hand van de waypoints een route door dit aangelegde bos te lopen. Gaandeweg pik je ook nog wat op over de Tweede Wereldoorlog. De waypoints konden goed gevonden worden en de bijbehorende vragen werden beantwoord. Wel was er een enkele keer twijfel over hoe de vraag moest worden opgevat, maar gaandeweg kwamen we er wel uit. Onderweg weken we nog even uit om de tradi "Karl von Drais" te pakken. De naamgever van deze cache was de uitvinder van de loopfiets. Hij leefde van 1785 tot 1851. In Almere is een straat naar hem genoemd en daar was deze nano te vinden. Pandabeer35 had, als langste van ons gezelschap de eer om de cache te pakken waarna we onze namen op het rolletje konden schrijven. Vervolgens keerden we weer terug naar de route in het Bos. Bij het eiland gekomen bleek waarom dit een T3 cache is. Door de overvloedige regenval van de laatste dagen was het pad hier en daar erg glibberig met glijpartijen tot gevolg. Na verloop van tijd hadden we alle vragen beantwoord en konden we gaan beginnen met het berekenen van het co├Ârdinaat. Dit was lastiger dan gedacht. Na rekenen en nog eens herrekenen kwamen we niet op de juiste checksum uit. Nog eens alles doorlezen en een paar foutjes uit de berekening halen. We hadden een paar keer stapelgeteld terwijl dit niet de bedoeling was. Nu kwamen we al iets beter uit, maar op dat punt was niets wat op de hint leek. 
Vervolgens nog een keer alles lezen en een enkel waypoint waar we over twijfelden opnieuw bekijken. Maar nog steeds klopte de checksum niet. Ineens kreeg ik een heldere ingeving. Bij een van de waypoints hadden we iets meegeteld wat niet moest worden meegeteld. Nu opnieuw rekenen en de checksum klopte, ook de locatie van het co├Ârdinaat leek logisch. Op deze plek aangekomen zagen we de hint al en na even zoeken hadden we hier eindelijk de cache in handen.

Waardering Bos der Onverzettelijken (GC1AV13):
Moeilijkheidsgraad cache: 8
Moeilijkheidsgraad route: 8
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Waardering Karl von Drais (GC3TJ41):
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 6
Originaliteit: 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten