vrijdag 27 december 2013

26 december 2013: Echtener Zand

2e Kerstdag zou doorgebracht worden bij mijn zus en zwager in Rouveen. Aangezien dit ook fanatieke geocachers zijn werd als voorbereiding op de kerstBBQ een mooie geocache opgezocht om trek te kweken. Hierbij kon ook broer en schoonzus ingewijd worden in de magie van het geocachen. Nadat iedereen in Rouveen bij Pandabeer35 was gearriveerd werd koers gezet richting Ruinen voor de multicache Echtener Zand. Op weg werd nog een tussenstop gemaakt bij de Carpoolcache Leeuwenveenseweg. Deze werd snel gevonden en team Wilco&Katja kon hun eerste cache loggen. 
Pandabeer35 geeft uitleg over het logboekje
Nu konden we verder gaan naar het Echtener Zand. Bij de parkeerplaats aangekomen zat een auto vast in het mulle zand. Daarom maar een stukje doorgereden naar de tweede parkeerplaats. Achteraf bleek dit een goede beslissing te zijn omdat deze dichter bij de uiteindelijke cache bleek te liggen. Nu betekende het echter ongeveer 650m verder lopen naar het eerste waypoint. Dit werd al snel gevonden en de vraag beantwoord. We gingen nu naar het volgende waypoint. Dat was even zoeken, maar werd uiteindelijk ook gevonden. De opdracht werd uitgevoerd waarna we verder liepen naar het volgende waypoint. Onderweg was het erg druk met wandelaars die deze vrije dag hadden uitgekozen voor een mooie wandeling. 
Vennetje op het Zand
De waypoints werden tijdens de wandeling snel gevonden en de opdrachten konden goed worden uitgevoerd. De route ging door een mooi bos en heidegebied met hier en daar wat vennetjes. Inmiddels begon het al wat donkerder te worden. 
Zonsondergang op het Echtener Zand
Tussen twee waypoints door hebben we de tradi Kabouter Jakob gevonden. Helaas was de kabouter niet thuis, zeker naar warmere oorden vertrokken. We hebben zijn logboekje getekend en daarna het huis weer netjes afgesloten en zijn vervolgens verder gelopen naar het volgende waypoint. Onderweg genoten we nog van een mooie zonsondergang. Toen we het laatste waypoint hadden gevonden was het even rekenen en konden we op het uitgerekende co├Ârdinaat de cache gaan zoeken. Met vereende krachten zochten we tot we hem gevonden hadden. Nu kon het logboekje getekend worden en de auto weer opgezocht. Deze was snel bereikt waarna we op weg gingen naar de KerstBBQ bij Pandabeer35 thuis. 
Dit was een leuke geocache door een mooi gebied. Alle waypoints waren goed te vinden en de opdrachten leuk om te doen, ook met kinderen. Wij hebben in elk geval genoten en weer een paar nieuwe geofans geworven. Team Limy bednakt voor deze mooie cache. De favorite is dik verdiend.

Waardering Carpoolcache Leeuwenveenseweg (GC3CGFY):
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 6
Originaliteit: 6

Waardering Kabouter Jakob (GC4A3J5):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 6

Waardering Echtener Zand (GC48DCR):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Moeilijkheidsgraad route: 7
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten