zondag 20 oktober 2013

20 oktober 2013: Wintertrail etappe 1

Afgelopen week was in Kwintelooijen, in Veenendaal ook wel bekend als het Zandgat een trail online gekomen van 31 geocaches. Op deze mooie zondagmiddag een leuk idee voor een mooie herfstwandeling. GPS, fotocamera en wandelschoenen dus gepakt en vertrokken. Aangekomen op de parkeerplaats waren meer mensen op het idee gekomen van een mooie herfstwandeling. Door het mooie weer was het ontzettend druk, er stond zelfs een mobiele frietkraam. Met mijn jongste dochter ging ik op pad het bos in. Naast een mooie wandeling wilden we ook een paar geocaches vinden en natuurlijk ook beukenootjes, eikels en mooie herfstbladeren. We hadden ook niet als doel om de hele trail in een keer af te maken, maar gewoon hier en daar wat wegpakken en zo in een paar wandelingen de complete trail te doen. Door de drukte sloegen we nr. 1 en 2 van de trail over en gingen rechtstreeks naar nr. 3. Hier was al een ander team aan het loggen, dus maar even wat foto's gemaakt en bladeren gezocht totdat ze klaar waren. Vervolgens de cache gezocht en snel gevonden. Na het noteren van onze naam weer verder gelopen naar nr. 4. Weer even gewacht tot we aan de beurt waren om te loggen. 
Om te voorkomen dat we steeds achter hetzelfde team aanliepen hebben we besloten om door te lopen naar nr. 12 van de trail en tussenliggende caches van de trail voor de volgende keer te bewaren. Ook deze was snel gevonden tussen het wachten op de vele wandelaars door. We liepen nu dit pad af en vonden na nr. 12 achtereenvolgens 13, 15 en 16. We kwamen onderweg veel bekenden al dan niet geocachend tegen. Bij geocaches waar een ander team bezig was zijn we doorgelopen omdat we geen zin hadden in filecachen. Deze bewaren we voor een volgende keer. 
We stonden nu bovenaan de lange trap. Na even van het uitzicht genoten te hebben daalden we af naar beneden en liepen langs de grote kleiheuvel naar de parkeerplaats. De heuvel was erg populair en veel kinderen probeerden deze te bedwingen.
Onderweg naar de auto pakten we nog even nr. 25 van de trail mee en toen konden we op weg naar huis. De volgende keer nemen we weer een paar caches van de trail mee zodat we hopelijk de hele trail binnen de drie maanden te pakken hebben. Het is leuk om op deze manier ook eens in het Zandgat te wandelen al trekt het ons niet om de complete trail in een keer te lopen en om de 200m stil te staan. We lopen liever door en pakken af en toe wat mee. Sommige caches liggen wat dieper in het bos en gezien de drukte van vandaag ben ik bang dat er hier en daar toch wel wat schade zal worden aangericht. Hopelijk heeft dit geen nadelige gevolgen voor onze hobby in de regio. 
 

Waardering Wintertrail 3/4/12/13/15/16/25:
Moeilijkheidsgraad cache: 6
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 6
Geen opmerkingen:

Een reactie posten