maandag 6 mei 2019

30 april 2019: Flevoland Tulpenroute

Omdat de auto kapot was gegaan en bij de garage stond voor een nieuwe versnellingsbak  was ik deze vakantieweek aangewezen op het openbaar vervoer. Omdat ik er toch op uit wilde gaan om tulpen te fotograferen nam ik de trein naar Lelystad Centrum en huurde daar een OV fiets. Het doel was de tulpenroute tussen Lelystad en Swifterbant te fietsen. De bijbehorende puzzels had ik met hier en daar wat hulp opgelost en de caches waren opgeslagen. Helaas was de weersvoorspelling niet geweldig, geen zon en af en toe een beetje regen. In aanloop naar de Tulpenroute pakte ik nog een paar caches mee op de route. Na een kleine 20 minuten stond ik bij het begin van de Tulpenroute. De caches waren goed te vinden en het was een mooie route. Op veel velden waren de tulpen al gekopt en viel er dus weinig te fotograferen. De velden die nog niet gekopt waren waren vaak onbereikbaar door vaarten of omdat ze juist achter boerderijen lagen in plaats van aan de weg. 
Draaihals
Op het fietspad tussen nr. 11 en nr. 12 stond een groepje bij elkaar, volgens mijn gegevens lag daar geen cache, dus moest het iets anders zijn.Toen ik dichterbij kwam zag ik aan de camera's met grote lenzen dat het een stel vogelaars waren. Het bleek dat in de struiken langs het fietspad een zeldzame Draaihals zat. Dus maar even afgestapt en mijn camera gepakt. Helaas had ik mijn 120-400 mm zoomlens niet meegenomen vanwege het gewicht op de fiets, maar volgens de vogelaars moest het met een 70-200mm ook lukken. Na een tijdje wachten liet de Draaihals zich zien en klikten de sluiters driftig. Toen hij weer terugvloog in het struikgewas ging ik ook weer verder. Even verderop was een veld gekopt, maar daar stonden nog een paar tulpjes fier overeind. Daar kon ik me uitleven met mijn camera.
Even verderop langs de route kwam ik ook nog door een oud rivierduingebied waar een Earthcache lag. De vragen daarvan had ik al snel beantwoord. Op het laatste stuk van dee route kwam ik langs een zwanennest en ook dat leverde nog een paar mooie plaatjes op. 
Toen ik uiteindelijk de hele route klaar had ging ik weer terug richting station Lelystad Centrum om de OV Fiets terug te brengen. Onderweg kwam ik dan eindelijk langs een tulpenveld dat goed te fotograferen was. Dus de camera weer uit de tas en klikken maar. Toen ik tevreden was met het resultaat was het ook weer tijd om de fiets terug te brengen. Het was een leuke dag met veel goed verzorgde caches en mooie natuur. Ik heb uiteindelijk de foto's kunnen maken die ik wilde, dus mijn dag was geslaagd. Bovendien leverde dee dag me een mooie geo-art op in de vorm van een tulp.
Eenzame tulp

Eenzame tulp

Restanten van het koppen

Zwanennest

Zwaan

Tulpen

Tulpen

Tulpen 
Tulpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten