dinsdag 2 januari 2018

2 januari 2018: VSM trail

Een tijdje terug was deze trail, tussen de stations Eerbeek en Beekbergen van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) online gekomen. Omdat ik treinen altijd leuk heb gevonden om te bekijken gaat deze op mijn bucketlist voor de kerstvakantie. Tussen Kerst en de jaarwisseling doe ik eerst de nummers 1 t/m 9 bij Eerbeek. Een leuk begin, maar omdat het grotendeels binnen de bebouwde kom vond ik dit nog tegenvallen. De caches is op zich niets mis mee, keurig verzorgd en gevarieerd in openingsmethode, maar cachen in een bebouwde omgeving is niet echt mijn ding. Op 2 januari ga ik verder vanaf nr. 10. Ik laat hier de bebouwing achter me en dit wordt een mooi gedeelte. Eerst nr 11 en 12 bij het station van Loenen en dan verder lopen naar 13 t/m 19 in een mooie stukje natuur langs de spreng. Ook de caches die hier liggen zijn erg gevarieerd. Onderwrg is natuurlijk ook veel te zien van de infrastructuur van de museumspoorlijn. Bijstation Loenen staan een aantal goederenwagons en ook verderop zijn er nog een aantal te zien. Ook het gebied rondom de spreng is erg mooi.
Nadat ik vanaf nr. 19 weer terug ben gelopen naar de auto rijd ik een stukje verder naar nr. 21 van de trail. Hiervandaan is het een paar 100m lopen naar nr. 20 en weer terug naar nr. 21. Daarna weer met de auto een stukje verder naar nr. 22 die ik vanaf de andere kant van de A50 benader. Ook deze wordt snel gevonden bij de halte onder de A50. Her en der log ik ook nog een aantal andere caches mee. Vanaf nr. 22 komt het einde in zicht en kan ik achtereenvolgens nr. 23 en 24 vlot vinden en loggen. Daarna zet ik de auto neer bij station Beekbergen voor nr. 25 en de bonus. Nadat ik nr. 25 heb gevonden is het even rekenen voor de bonus en als ik het coordinaat heb staan is deze ook snel gevonden. Deze bonus ziet er echt mooi uit. Hier is duidelijk veel werk van gemaakt. Ook het terrein waar deze ligt is erg interessant en ik maar hier dan ook veel foto's van het materieel van de VSM. 
Dit was een erg mooie trail. De caches waren goed verzorgd en gevarieerd en de locaties rondom de spoorlijn waren ook erg interessant. Weer veel mooie plekjes gezien. Dit is wat onze hobby zo leuk maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten