Remembrance Day |
Het was al gezellig druk en na het loggen en omwisselen van TB's even met verschillende mensen een praatje gemaakt. Om 11 uur werd het main event door reviewer Geo-Gravity met een druk op de rode knop online gebracht. Daarna was het weer tijd om te gaan geocachen. Bij het vorige mega event in mei 2014 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de serie veldslagen van De Malstjes. Toen deed ik de 3e Slag om Ieper (31 mei 2014), ook wel bekend als de Slag om Passchendaele. In de zomer van 2016 waren we op vakantie bij de Vlaamse kust en werden twee slagen gedaan, Nieuwpoort (20 juli 2016 en 26 juli 2016) en de 1e slag bij Ieper (27 juli 2016). In juni van dit jaar was het tijd om even bij te komen met de serie Achter het Front (10 juni 2017)) n het mega event in Noord Frankrijk samen met cachemaatjes KaRo Team en Team Thorocatchers). Nu dus de 2e slag om Ieper van 1915. Bij deze Duitse aanval werd voor het eerst gifgas gebruikt.
The Brooding Soldier |
Op deze begraafplaats liggen ruim 40.000 Duitse soldaten begraven, hiervan liggen er 25.000 in een groot kameradengraf. Op panelen aan weerszijden van dit graf staan hun namen vermeld. Op deze begraafplaats ging ik op zoek naar de getallen. Ik kwam voor A twee verschillende getallen tegen en nazoeken op internet gaf nog een derde mogelijkheid. Dat was dus drie keer rekenen en uiteindelijk de beste oplossing kiezen. Gelukkig kwam er 1 coordinaat mooi uit en de andere twee midden in het weiland, dus dat was een makkelijke keuze. Daar haalde ik dan ook de cache tevoorschijn en kon ik het derde bonusgetal noteren. Het ging erg voorspoedig vandaag. Al zag mijn auto er inmiddels niet meer uit door alle modder die eraan vastgekoekt zat, maar voor deze dag was dat wel toepasselijk.
Duitse begraafplaats Poelcappelle |
Nu op weg naar Boesinge voor de volgende cache (GC4YTFP). Deze begon bij de site van de Yorkshire Trench Dougout. Een plek waar een loopgraafstelsel was gerestaureerd. Erg interessant om te zien hoe deze er uit hebben gezien. Daarna door naar het Franse monument en daarna had ik deze cache ook al weer gevonden en gelogd. Nu kwam ik bij het Schots Monument in Frezenberg. Hier was ik in mei 2014 ook al geweest voor een cache en nu was dit het eerste waypoint. De benodigde gegevens waren omgezet in getallen en op weg naar het volgende waypoint. Ook bij dit kleine monument werden de laatste getallen verzameld voor de cache en nu had ik nog twee caches te gaan voordat ik aan de bonus kon beginnen. De een na laatste was bij Wieltje (GC4YPWD). Eerst het monument voor de 50e Northumbrian Division. Even rekenen en een kort ritje naar de cache die op een mooie locatie gevonden werd.
Nu naar St. Jean Potyze voor de cache die begon bij de Franse begraafplaats (GC4Z1AX). De datums werden genoteerd. Het volgende waypoint werd bereikt via een smalle modderige weg. Hier werden restauratiewerkzaamheden uitgevoerd, maar die vormden geen hinder voor de benodigde getallen. Ook het derde waypoint werd gevonden en na even zoeken vond ik hier de plek van de laatste getallen. Nu op naar de bonus. Het eerste waypoint was gevonden aan de hand van de bonusgetallen en daar vond ik de eerste getallen voor de bonuscache.
John McCrae site |
Het volgende waypoint was een bijzondere locatie, nl. Essex Farm Cemetery. Hier schreef John McCrae zijn beroemde gedicht "In Flanders Fields". Het was hier dan ook erg druk met Britse toeristen en op een gegeven moment stonden er 5 touringcars geparkeerd. Gelukkig kon ik ongestoord de getallen verzamelen en ook het infobord voor de laatste getallen werd gevonden. Voor de cache kon ik deze drukke locatie verlaten, maar eerst nog even de cache In Flanders Fields (GC279XE) loggen. Bij deze begraafplaats is ook een monument voor de 49e West Riding Division. Deze divisie heeft in de Tweede Wereldoorlog ook nog een grote rol gespeeld in de bevrijding van Nederland en in het bijzonder mijn woonplaats Veenendaal, erg bijzonder dus om dat te zien. Tussen twee busladingen met toeristen door kon ik hem vlug pakken en loggen. Daarna had ik ook de bonus vlot te pakken. Ik logde ook nog even de cache bij het vlakbij gelegen Bard Cottage Cemetery (GC3VZZH). Ook deze leverde geen problemen op en ik had nog even tijd over om naar Ieper te gaan voor de virtual cache bij de Menenpoort, Lest we Forget (GC7B9XY). Hiervoor moet je bij deze poort een foto maken met een verwijziging naar een slachtoffer uitde Eerste Wereldoorlog met dezelfde geboortedatum als jezelf.
Capt. Tom Brotherton |
Monument 49 West Riding Division, Essex Farm Cemetery |
Wieltje Farm Cemetery |
Capt. T. Brotherton, Menenpoort panel 32 |
Ieper, Grote Markt |
Poppy's |
Menenpoort |
Passchendaele bier souvenir |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten