zondag 19 maart 2017

28 februari 2017: Noord Holland

Op deze laatste februaridag gingen KaRoteam en ik op pad om een groot deel van de provincie Noord Holland met geocachen op de kaart te zetten. We zijn allebei bezig om alle Nederlandse gemeentes met een geocache op de kaart te zetten en voor deze dag hadden we Noord Holland op de planning. Het einddoel was Texel, dus we vertrokken vroeg. Als eerste deden we Bonne Chance 2.0 (GC69CJZ) in de gemeente Heemskerk. Deze eerste van vandaag leverde geen problemen op en we reden door naar de gemeente Uitgeest waar we P+R Uitgeest (GC29J4G) als doel hadden. Nadat we deze bij het station hadden gelogd gingen we weer een stukje verder naar het noorden om de gemeente Castricum op de kaart te zetten met Ontdek uw eigen land (GC3MZKJ). Ook een makkelijke oppikker. In de gemeente Heiloo was het tijd voor TB Hotel Kwartje Koffie (GC1K6EW), ook deze was snel gevonden, dus tot nu toe ging alles voorspoedig.
De volgende cache lag bij Schoorl in de gemeente Bergen en was De Reconstructie (GC55V14). Hiervoor moesten we even de benen strekken en na een kleine wandeling hadden we ook deze cache te pakken. Weer terug naar de auto en voor de verboot naar Texel hadden we nog genoeg tijd om een cache in de gemeente Schagen mee te pakken. Dat was een snelle carpoolcache langs de N9 bij Stolpen, de Kop is Top (GC41NJJ). Ook deze was geen probleem en keurig op tijd parkeerden we de auto en namen we de veerboot naar Texel. Op de veerboot nam ik als opwarmertje een lekker Texels Skuumkoppe wat me nog een leuke badge opleverde op Untappd. Helaas barstte er een flinke hagelbui los toen we van de boot afstapten, dus deden we alleen de twee caches bij de haven, Caching Texel 22 - NIOZ (GC16ZAZ) en Caching Texel 23 - TB Hotel (GC1BF5M). Beiden werden snel gevonden en daarna was het wachten op de eerstvolgende veerboot terug naar Den Helder. Het was een kort maar efficient bezoek aan het Noord Hollandse waddeneiland. 
Vanaf de veerboot liepen we naar het Marinemuseum voor de cache die daar bij de onderzeeboot "Tonijn" ligt (GC1CEQP). Hier was het even zoeken en op de tast ging het niet makkelijk, maar met een klein lichtje hadden we hem zo te pakken. Daarna was het weer tijd om naar het zuiden af te zakken. We zochten nog caches in achtereenvolgens de gemeentes Langedijk, Heerhugowaard, Beverwijk en Velsen. Deze leverden allen geen probleem op en waren snelle oppikkers. In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude deden we nog een earthcache bij de oude strandwal van Spaarnwoude (GC15F8R). De vraag was lastig te vinden, maar een goede inschatting, gecombineerd met wat google zoekwerk leverde toch een goed antwoord op. Tenslotte werd de gemeente Haarlem nog op de kaart gezet en toen as het weer tijd om terug te keren naar Veenendaal. Uiteindelijk leverde deze dag 16 caches op in 15 verschillende gemeenes. Van deze 15 gemeentes waren er 13 nu door mij op de kaart gezet.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten