woensdag 26 oktober 2016

22 oktober 2016: Ede's Cache Event 2016

Voor vandaag stond alweer de derde editie van het Ede's Cache Event op de planning. Onderweg daarheen had ik al contact gehad met cachemaatje KaRoteam en hij zou op mij wachten op het eventterrein. Iets na 10.00 uur kwam ik aan en samen gingen we de boekjes ophalen voor de ochtendcaches. We besloten in de buurt van Landgoed Hoekelum te blijven omdat ik rond 12.00 uur een Marktplaats aankoop op moest halen in Oosterbeek en dus niet te ver uit de buurt wilde. We liepen samen op weg naar een aantal caches langs de Horalaan. De eerste cache was Landgoed Hoekelum (GC6V5D1). Deze werd na een korte wandeling gevonden en na het loggen en terugstoppen kwam het volgende team er al aan. Wij liepen echter door naar de volgende cache, Hora Park (GC6V0QB). Ook deze leverde geen probleem op en konden we ook weer de volgende cachers laten zoeken naar de cache. Nu even een gewone multi tussendoor, de Movie Cache (GCA9A8). Deze had ik al eerder gelopen, maar toen niet kunnen vinden. Nu met KaRoteam als aangever die hem al wel had kon ik hem zo te pakken krijgen. Weer een puntje weggewerkt. 
Vervolgens was het nog een klein stukje lopen naar de volgende eventcache, Herinnering (GC6V0QH). Deze lag bij een klein herinneringsmonumentje waar een aantal getallen moesten worden gevonden voor de cache. Deze lag een paar meter lopen en werd al vlug door ons gevonden. We liepen nu weer terug naar Landgoed Hoekelum, KaRoteam ging nog een cahce doen en ik ging op weg naar Oosterbeek. 's Middags zouden we samen weer de volgende caches gaan doen.
Nadat ik weer terug was van Oosterbeek gingen we weer samen op pad. De middagcaches was een serie langs buslijn 84 van station Ede-Wageningen naar het busstation Wageningen. Deze lijn loopt gedeeltelijk over de Campus van de Wageningen University en daar was ook een klein trailtje uitgekomen, dus besloten we deze twee te combineren en op de Campus te beginnen. We begonnen bij de ingang van de Campus, bij de halte Atlas. Hier waren de getallen snel gevonden en na een korte wandeling hadden we de cache te pakken. De volgende was nummer 3 van de Campus trail, bij gebouw Axis. Hier zagen we een bekende, Crow0318 die de cache net had teruggestopt. Hij liep verder en wij logende deze cache waarna we doorliepen naar de volgende, bij halte Campus/Forum. Crow0318 liep voor ons uit en ging uitgebreid een sigaret roken om ons het zoekwerk te laten opknappen. Gelukkig zag ik de cache snel hangen en na het loggen liepen we door naar de Campus trailcache bij gebouw Zodiac. Hier was het even zoeken, maar we zagen hem niet zo snel. Voordeel van een event is dat er veel cachers rondlopen en er kwamen meer teams aan. Na een paar stappen opzij te hebben gezet zagen we de cache zitten en op aanwijzingen van de anderen kon ik de cache pakken. De volgende cache op ons programma was Campus trail nr. 2 bij gebouw Carus. Toen we daar aankwamen was er net een ander team aan het loggen en konden we de cache overpakken. De getallen voor de bonus van de Campustrail kwamen we niet echt uit. Crow0318 ging een gokje wagen en KaRoteam en ik gingen op weg naar de volgende halte van lijn 84, Mondriaanlaan. Ook deze leverde geen problemen op en we gingen met de auto weer terug naar Ede om een aantal caches te doen. De eerste waar we langskwamen was de halte Halderbrink van lijn 84. Hier moesten we vanaf een fotolocatie een projectie maken en al snel hadden we de cache te pakken. Inmiddels kwam er ook een ander team aan. Na het terugstoppen van de cache vroegen we of het lukte. Zij hadden echter moeite met de projectie, dus na een korte uitleg hoe ze dat moesten doen gingen we weer verder.
De volgende halte was bij Stadspoort. Toen we de auto hadden geparkeerd en uitstapten kwam een ander team naar ons toe. Zij hadden de cache niet kunnen vinden en wilden hun geluk nu met ons samen beproeven. Na een korte inspectie hadden we de cache al snel in handen en hierna gingen we naar station Ede-Wageningen voor de laatste cache van de Lijn 84 trail voor vandaag. Ook deze leverde geen problemen op en als laatste cache van de dag deden we nog de wherigo cache Stationsweg. Hier was het even druk met wandelaars, maar toen deze weg waren konden we ongestoord zoeken en loggen.
We gingen terug naar het eventterrein waar ik KaRoteam afzette en weer naar huis reed.
Het was weer een leuk event waar we weer verschillende caches hebben kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten