zaterdag 27 december 2014

26 december 2014: De Nieuwe Buurt in Renswoude

Voorafgaand aan het Kerstdiner op deze Tweede Kerstdag wilden Pandabeer35 en ik samen met broer en schoonzus even eetlust kweken. Daarvoor kozen we deze leuke korte multi door Renswoude. We parkeerden de auto bij de parkeerplaats van het Grebbelinie informatiepunt en liepen naar het eerste waypoint. Hier werd het antwoord snel gevonden en konden we het tweede waypoint uitrekenen. Onderweg naar dit punt moesten een paar antwoorden gezocht worden en de code om de cache open te krijgen. De benodigde getallen werden goed gevonden en al snel stonden we bij het waypoint. Hierna was een projectie nodig, maar de scherpte ontbrak om deze in een keer goed te krijgen. Ik had een vermoeden waar we uit moesten komen op het volgende waypoint, maar de richting en locatie die de GPS aanwees kwam hier duidelijk niet mee overeen. Nog eens narekenen en al snel was de fout hersteld en gingen we alsnog op pad naar de goede plek.
Het was hier aardig druk in het Kasteelbos met wandelaars en mensen die naar een concert gingen in de Koepelkerk. Wij liepen verder en bij het volgende waypoint was de telling te snel uitgevoerd. We kwamen op een ongewone locatie uit dus toch maar Nu verder door het Kasteelbos naar het volgende punt. Hier was het ook weer een kwestie van goed lezen, want een vergissing is snel gemaakt. Langzaam kwam de scherpte weer terug en hier trapten we niet in de vergissing om te snel te tellen. Een ander team kwam hier net terug lopen om opnieuw te tellen. We hadden nu de slag te pakken en liepen snel door naar de volgende waypoints die ons een stuk minder problemen opleverden. Wel moest af en toe flink gekeken worden of er geen instinkers waren en we alles goed in de gaten hadden. 
Na het laatste waypoint gingen we even rekenen voor de eindlocatie en toen die op papier stond even door de checker halen. Die gaf aan dat we goed zaten, dus nog een kleine wandeling en we konden de cache lichten. Toen we aankwamen zagen we team Smitjes6 de cache al weer terugstoppen. Na even wat bijgepraat te hebben gingen zij naar huis en wij konden de cache loggen en gelijk de cachemobiel van Nieuwebuurters. 
Nadat alles weer netjes was verstopt gingen ook wij naar huis om aan het Tweede Kerstdagdiner te beginnen. 

Waardering De Nieuwe Buurt (GC4Q000):
Moeilijkheidsgraad cache: 7
Moeilijkheidsgraad route: 8
Cachelocatie: 8 
Originaliteit: 7

4 opmerkingen:

  1. Kun je aangeven waar het informatiebordje over de nieuwe buurt te vinden is? Ik heb de straat van het gemeentehuis tot de oude boerderij 3x gelopen en thuis nog eens op streetview nagekeken, maar nergens een informatiebordje te bekennen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je aangeven waar het informatiebordje over de nieuwe buurt te vinden is? Ik heb de straat van het gemeentehuis tot de oude boerderij 3x gelopen en thuis nog eens op streetview nagekeken, maar nergens een informatiebordje te bekennen...

    BeantwoordenVerwijderen