vrijdag 7 maart 2014

7 maart 2014: Fietsknooppunten en Stadswandeling

Richting Amerongse Berg
In de omgeving van Veenendaal was een mooie fietsmulti online gekomen. Omdat ik een dag vrij had en de lente begon stapte ik vanmorgen op de pedalen voor deze tocht. De route liep langs allemaal mooie plekken in de omgeving van Veenendaal en Overberg. De meeste hiervan kende ik al wel omdat je hier als Veenendaler 's zomers regelmatig langsfietst, maar mensen die minder bekend zijn in de streek kunnen deze route goed gebruiken voor een kennismaking met de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei. 
Nadat ik bij De Holle Boom was aangekomen voor waypoint 1 startte de route.Eerst vanaf de Holle Boom richting de Bergweg. Vroeger in mijn fanatieke jaren sloeg ik hier linksaf om de Amerongse Berg te bedwingen, maar nu ging het linksaf richting Overberg. 
Valleikanaal
Valleikanaal
Na even fietsen kwam ik bij het volgende waypoint en hier ging het rechtsaf terug naar Veenendaal. Een mooi fietspad langs het Valleikanaal, de Emmikhuizer Berg en de A12. Vanaf de Rode Haan ging het Veenendaal weer in, opnieuw langs het Valleikanaal, of de Grift, door echte Veenendalers ook wel de Vurt genoemd. Via het fietspad werd Veenendaal doorkruist en binnen korte tijd stond ik aan de andere kant van Veenendaal in het Prattenburgsebos. Ook al zo'n mooi recreatiegebied. Hier werden de waypoints ook snel gevonden. Het was hier erg druk met mountainbikers en ruiters. Na even rekenen had ik een mooi coordinaat maar nog even sloeg de twijfel toe. De checksum bij de cachelisting klopte niet met wat ik had. Even herlezen en opnieuw tellen kwam op hetzelfde getal uit. Even een hulplijntje uitgegooid en toen bleek dat ik niet het co├Ârdinaat moest tellen, maar de individuele getallen. Nu klopte het wel en na een kort stukje fietsen stond ik bij de cache. Ondanks dat deze al een paar dagen online was kon ik hem toch nog als derde loggen, dus zelfs nog een mooie podiumplaats. Voor mensen die er van houden is vlak bij het startpunt Brasserie "De Holle Boom". Hier kan je eventueel deze mooie route afsluiten met een hapje/drankje. Ook is deze multi goed te combineren met een aantal andere geocaches:
GC4WDT7 De Emminkhuizerberg 
GC4QZKB Langs de A12
Egelmeer
GC4P869 Langs de Grift
GC4VPFJ Over de Brug
GC4WV8J Bij de Brug
GC2TH1A De Grondwatermeter bij het Egelmeer

's Middags moest ik nog even een boodschapje doen in het winkelcentrum van Veenendaal. Omdat ik een tijdje terug de Stadswandeling had gedaan, maar toen er niet aan toe was gekomen om deze te loggen besloot ik die ook maar gelijk mee te pakken. De multi was een mooie wandeling door Veenendaal. Alle waypoints had ik toen snel kunnen vinden en de vragen beantwoorden. Soms scheelt het als je een geboren Veenendaler bent. Nu kwam ik bij de eindlocatie aan en vroeg om de geocache. De eerste medewerker keek me een beetje glazig aan, maar de eigenaar van de zaak wist gelijk waar ik het over had en gaf me een mooie doos. Met behulp van de gekraakte code kon ik de doos openmaken en mijn naam in het boekje bijschrijven. Zo werd deze vrije vrijdag dus goed besteed.

Waardering Fietsknooppunten (GC4ZE5R):
Moeilijkheidsgraad cache: 8
Moeilijkheidsgraad route: 8
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 8

Waardering Stadswandeling Veenendaal Toen & Nu (GC2KVD6):
Moeilijkheidsgraad cache: 8
Moeilijkheidsgraad route: 8
Cachelocatie: 7
Originaliteit: 8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten