donderdag 9 mei 2013

9 mei 2013: Eenzame Eik

Vandaag ging mijn oudste dochter op kamp. Met de jongste hebben we een leuke dag er van gemaakt bij het Berghuis in Amerongen. Natuurlijk kon dit niet zonder een boswandeling naar de eenzame eik op de Amerongse Berg. Deze staat midden in een grote cirkel in het bos en van dit middelpunt uit lopen paden als spaken van een wiel naar verschillende plaatsen. Iets verder naar de buitenkant loopt een cirkelvormig pad dat alle paden met elkaar verbind. Vanuit de lucht ziet het er als een groot wiel uit.
Eenzame eik in Google Earth
Na een mooie wandeling door het bos waarbij we ook genoten van het mooie uitzicht richting de Betuwe kwamen we aan bij de eik. Het was even zoeken wel pad we moesten hebben, maar uiteindelijk de goede gevonden. Op het punt waar de GPS aangaf dat de geocache zou moeten liggen was al snel duidelijk waar deze moest liggen. Even puzzelen hoe deze uit zijn positie bevrijd kon worden en daarna gelogd en weer teruggestopt. 
Na een korte wandeling waren we weer terug bij Het Berghuis waar we nog wat dronken op het terras. We hebben genoten van deze mooie dag in het bos.
Bedankt voor het tonen van dit mooie plekje.


Waardering Eenzame Eik (GC2GYX8):
Moeilijkheidsgraad: 7
Cachelocatie: 8
Originaliteit: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten