woensdag 11 januari 2017

5 januari 2017: Dwars door Gelderland over de IJssel

Voor deze mooie dag in de Kerstvakantie had ik me een ambitieus doel gesteld. Ik ben bezig met de serie letterboxen Dwars door Gelderland en vandaag wilde ik in elk geval de ontbrekende etappes tot aan de IJssel voltooien en als het kan tot aan Doetinchem. Dat betekende dat ik etappe 6 bij Kootwijk en de etappes 17 t/m 21 op de planning had staan. Daarnaast ook nog een paar caches die daar op de route lagen. Gelukkig had ik van etappe 6 en 17 al een aantal getallen bezocht en was het nu een kwestie van de laatste puntjes, dus dat scheelde. Als eerste rond ik etappe 6 af, het laatste waypoint bezocht en het eindcoordinaat uitgerekend en van een afstandje zie ik deze al liggen. Dat is dus snel werk. Nu verder naar etappe 17 bij Brummen. De laatste waypoints bij Landgoed Engelenburg worden gecombineerd met de multi BCE2016 Groot Engelenburg. Beide caches leveren ook geen problemen op en worden vlot gevonden. 
De IJssel is bereikt
Nu verder met de eerste etappe die ik wel vanaf het begin moet doen, namelijk etappe 18. Het eerste deel loopt gelijk op met een aantal caches uit de mysterieserie Amazing World. Dit vond ik een serie leuke mysteries om op te lossen waarbij ik Google Earth goed heb leren kennen en heb genoten van een virtuele blik op plekken waar je in het echt niet zo snel komt. Van de serie kon ik de nrs. 1 t/m 6 loggen op de route. Daarna weer terug naar de auto voor het volgende waypoint van Dwars door Gelderland 18. Waypoints 3 en 4 werden ook de getallen van gevonden, de een met wat meer moeite dan de ander. Na waypoint 4 kan ik het eindcoordinaat uitrekenen. Wat ik wel jammer vind is dat waypoint 4 ongeveer halverwege de route al is en er daarna geen getallen meer verzameld moeten worden, hierdoor ligt de nadruk erg op de eerste helft en hangt de tweede er een beetje bij. In elk geval kon ik nu van waypoint 4 makkelijk met de auto naar het berekende eindcoordinaat en daar is het vinden van de cache simpel. 
Met de veerpont naar de overkant
Ik heb nu de route van Harderwijk tot de IJssel voltooid, een mooie mijlpaal. Ik geniet even van dit moment aan de IJssel. Rivierlandschappen zijn altijd mooi en prachtig om op de foto te zetten. Ik heb nu veel afwisselende landschappen gezien en zeker de Veluwe is altijd mooi om te wandelen. Die laat ik nu echter achter me en steek met de veerpont de IJssel over waar ik verder ga met etappe 19. Het eerste getal wordt al snel gevonden en met de auto ga ik verder naar waypoint 3 omdat waypoint 2 is verdwenen en het getal is gegeven. Onderweg van waypoint 1 naar waypoint 3 kom ik nog langs een cache uit de serie Dorpsgezichten bij Olburgen. Een leuk kunstwerk waar de cache snel word gevonden. Daarna parkeer ik mijn auto bij Dorado voor een wandeling over de dijk en pak ik gelijk de cache Dorado 807 mee. 
Dorpsgezicht Olburgen
Het is een mooie en frisse wandeling over de dijk en de vraag kan snel gevonden worden en ik heb weer een getal voor het eindcoordinaat. Daarna weer verder naar waypoint 4 bij de Zwarte Schaar. Deze is ook snel bereikt en na even rekenen en een korte autorit sta ik met de cache van etappe 19 in handen. Nu snel verder met etappe 20. Ook hiervan hoeft een waypoint niet bezocht te worden vanwege een ontbrekend paaltje. De andere drie waren vlot gevonden en na even rekenen ook de cache. Nu snel verder met etappe 21 omdat de tijd nu krap gaat worden. Gelukkig gaat deze ook vlot met de auto en af en toe een wandelingetje. Uiteindelijk sta ik aan de rand van Doetinchem met de laatste cache van vandaag in handen. Het was weer een mooi dagje cachen op de route van Dwars door Gelderland en het einde van de route komt nu aardig in zicht.


Uitzicht over de IJssel

Eindpunt voor vandaag, Havezathe Hage in Doetinchem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten