vrijdag 4 november 2016

27 oktober 2016: Zuid Holland

Vandaag weer een dagje op stap met cachemaatje Roelof van KaRoteam. Voor vandaag stond Zuid Holland op het programma, in het bijzonder de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Het doel was om een flink aantal gemeentes te scoren en de challengecaches bij de Haringvlietdam. We begonnen onze tocht in Rhoon voor de gemeente Albrandswaard. Daar werd het hertenkamp (GC45A1W) bezocht. We doken de bosjes in voor de cache en Roelof vond hem. De eerste gemeente was dus binnen. De volgende gemeente die op de kaart werd gezet was Rotterdam, hiervoor hadden we de voortuincache Grijze Steen 1 (GC2APGE) uitgezocht die vlakbij de doorgaande route lag. Ook deze werd vlot gevonden en gelogd. Daarna weer terug naar de doorgaande weg voor een cache in de gemeente Nissewaard. Dit was Voor de wind (GC2WYTJ) in Spijkenisse. Deze lag vlak bij een molen en dat trekt ons natuurlijk altijd wel aan zo'n leuke plek. Ook deze leverde geen problemen op en in korte tijd hadden we dus al drie gemeentes zonder problemen kunnen afstrepen van ons lijstje. 
Nu op weg naar Brielle. Een vergelijking van de routekaart met de aanwezige caches liet zien dat Zwartewaals Eerste Carpool Cache (GC441CJ) net over de gemeentegrans lag en we daarvandaan snel door konden steken naar Hellevoetsluis. Dus de auto op de carpoolplek geparkeerd en op zoek naar de cache. Deze lag vlakbij een Duitse bunker en na even zoeken vond ik hem. De logrol was kletsnat, dus Roelof maakte even een NM log. Gelukkig kon ik nog net onze namen op de logrol krijgen, dus de fysieke log was ook binnen. Dus konden we door naar Hellevoetsluis. Hier lag bij een oude begraafplaats een cache op ons te wachten die ik een jaar eerder niet had kunnen vinden, Traces of War Nieuw Helvoet (GC54Q8P. Nu samen met Roelof werden de benodigde getallen opnieuw verzameld en nu had Roelof de cache snel gevonden. Hierna gingen we door naar de gemeente Westvoorne voor RockhappyNL's 5000e (GC68H0G). Ook deze leverde geen problemen op. Het zoeken naar de parkeerplaats voor de challenges bij de Haringvlietdam des te meer waardoor we de dam over moesten en eerst de gemeente Goeree-Overflakkee op de kaart zetten met een virtual en een multi bij vogelkijkhut 't Kiekgat (GC4514 en GC3AVV4). Door het mistige weer was het rustig bij de vogelkijkhut en konden we de benodigde gegevens verzamelen. De multi werd daarna snel gevonden en de antwoorden van de virtual werden gemaild en al heel snel kregen we goedkeuring om deze te loggen. Nu weer terug over de Haringvlietdam en de auto parkeren. Daarna een wandeling langs de windmolens om de challenges te loggen. Alle 6 lagen keurig op een rijtje en Roelof en ik verdeelden de zaken. Terwijl ik de eerste logde liep hij door naar de tweede en zo liepen we om en om. Nadat we ze allemaal gelogd hadden gingen we weer terug naar de auto voor het vervolg van de tocht. De eerstvolgende was ook weer een challenge in Hellevoetsluis, de 12 icons challenge (GC4P4AC). Deze was wel even zoeken, maar uiteindelijk ook gevonden en gelogd.
Hierna was het even overleg voor het vervolg. We hadden de gemeentes Korendijk, Oud-Beijerland en verder terug naar huis op de planning staan, maar even zoeken naar de juiste route. We besloten het pontje van Hekelingen naar Nieuw-Beijerland te nemen en dan de gemeente Oud-Beijerland te pakken. Na deze rit en overtocht kwamen we in Oud-Beijerland bij LOTR: Inn of the prancing pony (GC5K7MA). We parkeerden de auto en daarna was ook deze cache vlot gevonden. Daarna gingen we via Binnenmaas naar Cromstrijen waar in Klaaswaal Bully's Home (GC4AK3K) werd gelogd. Deze minibieb/voortuincache moest met behulp van techniek geopend worden. Nadat we de goede code hadden ontvangen kon het slot geopend worden en de cache gelogd, erg leuk en inventief gemaakt. Hierna reden we door naar de gemeente Korendijk voor opnieuw een cache uit de LOTR serie, Warning Beacons of Gondor (GCKHEJ). Ook dit was geen moeilijke en we konden weer verder met de volgende gemeente op het lijstje, Strijen. Ook hier werd de cache Jeugdland Strijen (GC4KMK8) snel gevonden en gelogd. Vervolgens werd de reis weer voortgezet richting achtereenvolgens Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht waar nog drie caches werden gelogd om deze gemeentes op de kaart te zetten. Achtereenvolgens waren dit Eiffeltoren in Dordrecht (GC62BWD), Zwijntje 2 (GC53N3T) en Sandelingen-Ambacht Het Hoogenbergpad (GC4TDD1) Deze laatste drie werden ook snel gevonden waarna we weer naar Veenendaal konden terugrijden. Een leuke cachedag waarbij we weer een flink aantal nieuwe gemeentes op onze kaart konden wegstrepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten