dinsdag 27 oktober 2015

24 oktober 2015: ECE 2015


Vandaag stond  het Edesch Cache Event 2015 op de kalender. In 2015 wa dit een erg leuk event met goed verzorgde nieuwe caches en ook dit jar beloofde weer veel goeds. De locatie was de Heidebrouwerij op het voormalige kazernecomplex. Iets na 9.30 kwam ik daar aan en trof daar al verschillende bekenden. Toen de boekjes voor de nieuwe caches van de ochtend werden uitgedeeld ging ik samen met Roelof op pad op het kazerneterrein. Daar lagen een paar tradi's en zonde het idee daar nog een podium te halen met al die goudjagers wandelden we rustig naar de eerste. Dit was LP Frisokazerne. Het was hier even flink zoeken en even later kwam ook team Ed.Edje er aangelopen. Helaas vonden zij de cache als eerste en restte voor ons de STF en TTF. Vervolgens liepen we door naar het oude toegangshek van de kazerne. Daar was ook een cache geplaatst. Grappig om er gewoon omheen te kunnen lopen zonder hekwerk. Hier waren wij de eersten die de cache vonden voor Ed.Edje. 
De derde cache voor vandaag was bij de Stingerbol. Dit was de oude simulator om met Stinger luchtdoelraketten te oefenen. Hier waren we met meerdere teams aan het zoeken. Waarschijnlijk door de grote metalen koepel was de GPS aardig van slag, maar uiteindelijk vond Roelof deze, Hier waren de eerste twee podiumplekken al vergeven, maar toch nog een TTF. 
Hierna was het tijd voor een interessante uitleg over de Heidebrouwerij en het proces van bierbrouwen. Bij de Heidebrouwerij wordt alleen gewerkt met producten uit de directe omgeving van Ede. Ook werd uitgelegd hoe de verschillende smaken bier worden bereid. Na iets meer dan een uur was de rondleiding klaar en was het tijd voor een broodje braadworst en de middagcaches. Imiddels had ik de mystery Biertje opgelost en de cache bij de Heidebrouwerij gelogd. Tijd dus om naar het berekende coordinaat van Biertje te lopen. Daar aangekomen was het even wachten tot mijn voorganger klaar was met loggen en ik aan de beurt was. Na deze was de eerste wherigo van vandaag aan de beurt. Een leuke wandeling over het terrein van de voormalige Mauritskazerne. Hier en daar ziet het er echt uit als een Lost Place. Sommige gebouwen worden gebruikt door bedrijfjes. De route was goed te doen en de app werkte ook lekker mee waardoor ik al vlot bij het eindpunt aankwam. Onderweg ook nog even de letterbox Finding Nemo gelogd. Deze was erg leuk gemaakt. 
Na deze eerste wherigo ook nog even de tweede gedaan over het terrein van de Frisokazerne. Hier had ik 's ochtends al drie caches gedaan en nu dus de wherigo. Inmiddels ook een afspraak gemaakt met Roelof om de DOPheide serie te gan doen op de Ginkelse Heide. Eerst dus de Frisokazerne. Ook hier ging alles vlotjes. Toen ik aan het loggen was kwamen er een paar andere teams voorbij gefietst. Ze waren verrast dat hier ook een cache lag en kregen dus deze wherigo (hun eerste) in de schoot geworpen. Na nog even gezellig gekletst te hebben ging ik op pad naar de Stormbaan waar ik met Roelof had afgesproken. Voordat we naar de Ginkelse Heide gingen eerst nog even deze uitdagende multi doen. Gelukkig liepen er meerdere teams rond, dus de taken een beetje verdeeld. 
Na de Stormbaan gingen we naar de Ginkelse Heide. Hier werd de DOPheide serie gelogd. Deels lopend en deels met de auto werden de caches vlot gevonden.
Tenslotte nog even een verdwaald schaapje gezocht en daarna weer terug naar de Heidebrouwerij. Onderweg werd nog snel even de cache PAXX gelogd. Aangekomen bij de Heidebrouwerij nog even een lekker Edenoartje gedronken en nagepraat met de organisatie. Op de terugweg naar Veenendaal besloot ik nog even om de drie caches in het Binnenveld tussen Ede, Bennekom en Veenendaal te doen. Alle drie werden snel gevonden en na een praatje met de bewoner van de de derde bij Adullam was ik al snel weer thuis. Het event was erg geslaagd en ik kijk nu al uit naar het ECE 2016. Team Gewei en Team Geomeintjes bedankt voor deze leuke dag in Ede. Geen opmerkingen:

Een reactie posten